Jos Beuman gaat met pensioen!
Jos Beuman gaat met pensioen!

Fotograaf Jos Beuman met pensioen

Algemeen

DELFT - Vakfotograaf Jos Beuman is 41 jaar eigenaar geweest van de fotografiewinkel in De Hovenpassage. Na dit weekend hangt hij zijn fototoestel in de wilgen, want hij gaat met pensioen!

Jos Beuman Fotografie is voor veel Delftenaren een begrip. Tot zeven jaar geleden had Jos naast de winkel in de Hoven ook een studio aan de Lange Geer. Hier maakte hij niet alleen foto's, maar maakte hij ook zelf fotolijsten. Zijn eerste foto schoot hij op zijn veertiende. "Dat was met een oude Praktica", vertelt Jos. "Daarop kon je nog niets zien; je moest gokken of je een goede foto maakte. En blijkbaar gokte ik al redelijk goed, want ik maakte leuke portretten. Dat had iets magisch, als dat portret dan eenmaal op papier verscheen. Het heeft indruk gemaakt, want ik ben daarna nooit meer gestopt." In de loop der jaren bouwde Jos een trouwe klantenkring op. Kinderen die vroeger met hun ouders meekwamen om een foto te maken, komen nu met hun eigen kinderen naar de winkel. "Het is jammer dat we door corona geen groot feest kunnen geven", vindt Jos. Toch kwamen veel mensen de afgelopen tijd even binnen om gedag te zeggen. De toonbank stond dagelijks gevuld met bloemen en flessen wijn van klanten die de fotograaf een fijn pensioen wilden toewensen. "Dat vind ik zo mooi. Ik ga het enorm missen."

Niet stilzitten
Bang om na al die jaren werken in een zwart gat te vallen is Jos niet, want hij heeft nog zat te doen. "Ik hou van muziek, dus ik wil muziek gaan maken en opnemen. Daarnaast wil ik vrijwilligerswerk gaan doen. Ik ga bijvoorbeeld voor daklozen koken. En natuurlijk lekker genieten van mijn kleinkinderen", aldus Jos. "Ondertussen blijf ik met fotografie bezig. Ik heb een beetje een tik, want ik ben geneigd om heel veel foto's te maken tijdens mijn vakantie. Dus nu ik straks meer vrije tijd heb, ga ik dat denk ik weer oppakken. Er is nog genoeg te doen!"