Christiaan Balje in Herberg de Vliegende Vos, het geboortehuis van Johannes Vermeer
Christiaan Balje in Herberg de Vliegende Vos, het geboortehuis van Johannes Vermeer

Ervaar Schotland nu in Delft

Algemeen

DELFT - Herberg de Vliegende Vos, het geboortehuis van Johannes Vermeer aan de Voldersgracht is een 17e eeuwse belevenis met een oudhollandse menukaart en authentieke inrichting. Maar wist u dat de Herberg ook een Schots tintje heeft?

Dat zit zo: in de zeventiende eeuw waren er veel Schotse wolhandelaren in Delft, die hier hun wol verkochten aan de Delftse textielwerkers. En die sliepen dan in herbergen zoals de Vliegende Vos. Daarom kent de Vliegende Vos elke laatste zaterdag van de maand een Schotse avond, waar veel van de deelnemers in Schotse kleding komen, er een speciaal Schots menu is, Schotse muziek en natuurlijk een goed glas whisky. Deelname kost 35 euro per persoon voor het Schotse driegangenmenu, exclusief drankjes. Herberg de Vliegende Vos heeft 30 Schotse whisky’s op voorraad. Ook is het mogelijk een whisky-proeverij te doen waar men vijf whisky’s te proeven krijgt, met een heerlijk Schots hapje bij elke whisky. En van een whisky naar keuze nog een vol glas.

Stadswandeling
De whiskyproeverij is uitstekend te combineren met de eigen stadswandeling van Herberg de Vliegende Vos. Deze kan worden opgeslagen op de telefoon en voert de wandelaar langs plekken die nauw verbonden zijn met Johannes Vermeer, de geschiedenis van de familie Vermeer en de belangrijkste Delftse locaties die verband houden met het leven in de zeventiende eeuw. Bovendien krijgt men bij aankoop van de wandeling tien procent korting op de reguliere menukaart. De Schotse avond, de whiskyproeverij en de wandeling zijn te reserveren en te bestellen op www.vliegendevos.nl. Nu het vanwege corona lastig is om naar Schotland te gaan, is dit een uitgelezen kans voor de liefhebber om Schotland hier in eigen stad te bezoeken!