Wethouder Bas Vollebregt kreeg vrijdag het eerste exemplaar overhandigd. (Foto: Koos Bommelé)
Wethouder Bas Vollebregt kreeg vrijdag het eerste exemplaar overhandigd. (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Verzamel Historisch Delft bij PLUS

Algemeen

DELFT - Op zondag 16 augustus starten de PLUS-supermarkten in Delft de actie 'Verzamel Historisch Delft'. Zes weken lang kunnen de klanten van deze drie winkels sparen voor een serie van 150 plaatjes, die een fraai overzicht geven van de geschiedenis van Delft.

Delftenaren zijn trots op hun stad, met haar rijke en bloemende historie. Dat geldt ook voor de ondernemers van de PLUS-supermarkten in de stad. Zo kwamen Martin Panis (PLUS Martin Panis), Marcel Schungel (PLUS Bomenwijk) en Henk van der Ster (PLUS Tanthof) op het idee om die interessante geschiedenis toegankelijk te maken met een aantrekkelijke promotie in hun winkels. Daarbij werd de hulp ingeroepen van Ingrid van der Vlis, historica en goed inlezen in de historie van Delft.

Verzamelboek
Het idee werd omgezet in een serie van 150 onderwerpen, verdeeld over 15 rubrieken. De plaatjes kunnen verzameld worden in een prachtig album, dat speciaal voor deze promotie ontwikkeld is. Het bekende schilderij 'Gezicht op Delft' van Johannes Vermeer op de cover en de harde kaft maken dit verzamelboek tot een zeer gewild item, dat ongetwijfeld een plek in vele boekenkasten gaat krijgen!

Plaatjes sparen

Het eerste verzamelalbum werd op vrijdag 14 augustus door de drie Delftse supermarktondernemers aangeboden aan wethouder Bas Vollebregt. De actie gaat vanaf zondag 16 augustus van start. Vanaf dat moment wordt er bij iedere besteding van 10 euro aan boodschappen en bij wekelijks wisselende actieartikelen een gratis set van vier plaatjes gegeven. De actie loopt tot en met 26 september. Het verzamelalbum kun je gratis ophalen in een van de PLUS-winkels, door de coupon in te leveren die je in deze editie van Delft op Zondag kunt vinden op pagina 15. Maar let op, want op is op!