Logo delftopzondag.nl
Ina Gebuijs, coördinator van Humanitas Home-Start
Ina Gebuijs, coördinator van Humanitas Home-Start (Foto: )

Vrijwilligers bij Home-Start doen ertoe!

DELFT - Wil jij iets betekenen voor een ander en heb je affiniteit met kinderen en gezinsleven? Word dan vrijwilliger bij Home-Start!

Home-Start wordt uitgevoerd door Humanitas en is een organisatie die met ervaren vrijwilligers ondersteuning biedt aan gezinnen die het even moeilijk hebben. De vrijwilliger gaat wekelijks bij hen op bezoek, biedt een luisterend oor en geeft tips bij alledaagse zaken en opvoedvragen. In coronatijd is er online- of telefonisch contact met gezinnen. Coördinator Ina Gebuijs: "Met Home-Start geven vrijwilligers dat steuntje in de rug zodat gezinnen weer met vertrouwen zelf verder kunnen." Het kan veel voldoening geven om als vrijwilliger te werken binnen Home-Start. "Onze vrijwilligers beleven veel bijzondere momenten met de gezinnen, zoals de geboorte of het opgroeien van een kind. Zij doen dit werk omdat ze graag een ander helpen. Het zijn ook veelal personen die zelf iemand hebben gemist bij de opvoeding van hun kinderen of ouderen waarvan de kleinkinderen groot geworden zijn en nu iets missen maar ook jonge mensen kunnen dit werk doen. " Het werk kan ook zeer leerzaam zijn. "Je wordt niet zomaar in het diepe gegooid, je krijgt ook trainingen. Daarnaast kunnen vrijwilligers altijd op de coördinator terugvallen. Er is regelmatig intervisie, waar vrijwilligers met elkaar delen wat zij tegenkomen en hoe zij het een en ander aanpakken."

Vrijwilliger worden?
Momenteel zoekt Home-Start mensen die het leuk vinden om mee te denken over opvoeden en activiteiten te ondernemen met kinderen. Er staan gezinnen op de lijst die wachten op een goede match. Ben jij 21+ en wil jij het traject aangaan? Kijk dan op www.home-start.nl/delft/home of www.humanitasdelft.nl, of bel met Ina: 06-12461090. Opvoedervaring of affiniteit met het gezinsleven is een pré.

Meer berichten