VakantieXperts Van der Werf in De Hoven Passage
VakantieXperts Van der Werf in De Hoven Passage

Reizen boeken bij VakantieXperts Van der Werf

Algemeen

DELFT - Vanaf 15 juni mag er weer gereisd worden naar landen binnen de EU. Dat is niet alleen goed nieuws voor alle reisliefhebbers, maar ook voor VakantieXperts Van der Werf.

Het reisbureau heeft sinds 14 maart geen reizen meer kunnen verzorgen. “We hebben toen wel veel contact gehad met mensen die in het buitenland waren toen het coronavirus uitbrak”, vertelt Arjan Dijkshoorn. “Het was belangrijk om te weten of zij daar veilig waren en of ze de mogelijkheid hadden om weer naar Nederland terug te keren. In samenwerking met onder meer luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties hebben we gelukkig wel voor hun terugkeer kunnen zorgen.”
Contact met klanten is dus lange tijd alleen telefonisch en digitaal verlopen. Maar sinds premier Rutte begin juni bekend maakte dat we weer mogen reizen, wordt het reisbureau in De Hoven weer bezocht. Mensen kunnen veilig langskomen om een reisje te boeken, want het reisbureau is uitgerust met ‘kuchschermen’ van RODI.
Toch hebben sommige mensen die langskomen nog twijfels over reizen. De reisadviseur wil hen geruststellen. “De versoepelingen zijn niet zomaar doorgevoerd. Aan alle kanten worden maatregelen getroffen om mensen veilig te laten reizen”, legt Arjan uit. “Dat gebeurt allemaal in samenwerking met instanties zoals vliegtuigmaatschappijen, reisorganisaties en ANVR.”
Arjan heeft nog een goede tip voor mensen die twijfelen over het wel of niet boeken van een reis: op de website www.nederlandwereldwijd.nl staat veel actuele informatie over wat nu wel en niet kan. Je vindt er bijvoorbeeld een lijstje met landen waar je vanaf 15 juni weer heen kunt reizen en welke landen beter nog even niet bezocht kunnen worden. “Een handige website. Maar mensen mogen natuurlijk ook altijd bellen, e-mailen of gewoon even bij ons langskomen met hun twijfels!”