Logo delftopzondag.nl
Carolien loopt al sinds jaar en dag rond bij haar club (Foto: Koos Bommelé)
Carolien loopt al sinds jaar en dag rond bij haar club (Foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Passie met een Gouden Rand: Carolien Noorlander

DELFT - De 52-jarige Carolien Noorlander, binnen de vereniging beter bekend als Caro, loopt al sinds jaar en dag rond bij de Christelijke Korfbalvereniging Excelsior. Ze is volgens de bestuursleden één van de topvrijwilligers van de club, die ook in deze rare tijden niet stilzit.

Door Cheyenne Toetenel

Het is alweer 40 jaar geleden dat Carolien voor het eerst met korfbal in aanraking kwam. "Dat gebeurde via mijn schoonzus, die enthousiast korfbalster was. Ik ben ook eens een kijkje gaan nemen en nooit meer vertrokken." Vanaf haar twaalfde heeft Carolien gekorfbald in de laagste regionen, op recreatief niveau. Tegenwoordig werkt ze als logistiek medewerker in de apotheek, maar daarnaast is ze veel bij C.K.V. Excelsior te vinden. "Het korfballen probeer ik zo lang mogelijk vol te houden. Korfbal is gezond en het houdt me fit!"

Manusje-van-alles
Maar zelf op het veld of in de zaal staan is niet het enige wat Carolien doet. Zo'n 30 jaar geleden nam ze vrijwilligerstaken op zich, iets wat zij ook nu nog met veel passie en plezier doet. Dat heeft zij gedaan in allerlei verschillende functies. "Ik heb in de feestcommissie, kampcommissie en schoolkorfbalcommissie gezeten, ben bestuurslid kantinezaken geweest, wedstrijdsecretaris en vertrouwenspersoon." Wat Carolien nu voornamelijk doet? "Samen met mijn oudste zoon Bob geef ik training en coachen we de C2, waar mijn jongste dochter Maud in speelt. Heel toepasselijk. want korfbal is familie! Verder ben ik van alle markten thuis, maar het meeste ben ik te vinden achter de bar en in de keuken van Excelsior. Samen met Margreet Halbe leef ik mij daar volledig uit met het maken van lekkere dingen. Koken is sowieso echt een hobby van mij, dus ik ben daar helemaal op mijn plek."

Hoogtepunt
"Het allerleukste van het vrijwilligerswerk is toch wel als ik voor veel mensen lekker heb gekookt en iedereen is voldaan en blij. Daar krijg ik een enorme kick van, bijvoorbeeld bij het koken op kamp voor dik honderd man. Laatst - voor de coronamaatregelen - hadden we la Caronita, een pop-up tapasrestaurant voor 180 personen. Maar wat ook mooie momenten oplevert is wanneer je met toernooien echt keihard gewerkt hebt de hele dag, alles goed is gegaan én nog een mooie omzet hebt gedraaid ook. Als je dan met je biertje op ons altijd zonnige terras zit, voelt dat als Geluk met een hoofdletter G!"

Verrassing
Hoe het vrijwilligerswerk er uitziet nu het verenigingsleven nét even anders verloopt dan gebruikelijk? "Momenteel geven we weer training en mag ik zelf ook weer even sportief bezig zijn, heerlijk! Maar dat is natuurlijk wekenlang anders geweest. Daarom heb ik een ludieke actie bedacht. Om de voorraden uit de kantine op te maken, werden onze leden in de gelegenheid gesteld om 'Caro’s verrassingstas' aan te schaffen. Daar had ik de clubvoorraad in verdeeld, plus wat lekkers uit mijn eigen keuken. Gebak, gehaktballetjes en nog wat leuke hebbedingetjes. Maar ook een bingokaart voor een eenmalige digitale bingo. Binnen no time waren er honderd verzoeken! Die tassen konden ze ophalen in mijn eigen drive through in mijn straat, inclusief grote Excelsior-vlag en korfbalpaal. De bingo die we 's avonds hadden was hilarisch! Dat zijn de mooie dingen waar ik superblij van word."

Familie
De reden dat Carolien het vrijwilligerswerk al zo lang volhoudt binnen de club, is het goede gevoel dat zij ervan krijgt. "Bij Excelsior maak je echt deel uit van een grote familie. Je wordt er geaccepteerd, wie en hoe je ook bent. Het is daarom een veilige haven voor jong en oud. Doordat ik al zo lang lid ben, ken ik natuurlijk bijna iedereen, waardoor de club voor mij voelt als een tweede thuis. We maken er plezier, maar ook in mindere tijden staat iedereen voor elkaar klaar. Het verenigingsleven en het vrijwilligerswerk passen daarom enorm bij mij. Jong of oud, de leden zijn me allemaal even lief. Die contacten die ik heb via mijn vrijwilligerswerk op de club hoop ik nog lang niet te verliezen. Het liefst ga ik voor altijd door!"

Ken jij een vrijwilliger die het ook verdient om eens in de spotlights te worden gezet? Mail dan naar redactie@delftopzondag.nl en wie weet verschijnt jouw weldoener volgende week in Delft op Zondag!

Cheyenne Toetenel
Meer berichten