Afbeelding

Support de lokale ondernemers!

Algemeen

DELFT - Delft coronaproof! Hoe vreemd het ook klinkt, we beginnen langzamerhand gewend te raken aan alle richtlijnen. Het is niet meer vreemd even buiten te wachten, omdat de winkel te vol is. Het is niet vreemd om mensen met mondkapjes te zien lopen. En de toch een beetje awkardness rondom het elkaar 1,5m vermijden is veel minder en wordt geaccepteerd met een wederzijdse glimlach.

"We merken bij de ondernemers dat de bedrijven zelf ook op een andere manier gaan ondernemen", zegt Melanie Haaksma van Support Delft, de website waar je Delftse ondernemers kunt steunen. "Sommige zijn aan het overleven, maar er zijn ook bedrijven die creatieve acties starten waarvan er wordt gedoneerd aan een goed doel. Loco Lama, Instore en studio-2010 hebben beide een kaartenlijn ontwikkeld waarvan een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat. Daarnaast zijn ondernemers zoals Bakker Suikerbuik bezig om de positieve berichten en verhalen te verzamelen, want die zijn er zeker ook! Ondernemers hebben in twee weken tijd een complete webshop opgericht of van restaurant naar volledige take away gegaan.

Hopen
Ik zeg petje af voor de ondernemers. Ik ben zelf een lokale ondernemer, en daardoor heel bewust dat ik mijn dagelijkse boodschappen doe bij locals. Wij hopen met supportdelft jullie een stapje dichter bij de locals te brengen. En hoe zwaar deze periode ook nog steeds is. Laten we de mooie verhalen vooral ook vertellen. En doe het eens. Neem een kijkje op supportdelft.nl en zie hoe hard alle ondernemers aan het werk zijn om jou nog te kunnen leveren.

Support Delft
Support Delft is een website waarbij Delftse ondernemers op allerlei manieren worden ondersteund. Daarnaast is het een handig overzicht van wat er weer open is!