<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De mantelzorgactie van Delft voor Elkaar zorgt voor steun en trots
De mantelzorgactie van Delft voor Elkaar zorgt voor steun en trots (Foto: )

Mantelzorgactie van Delft voor Elkaar

DELFT – In tijden van corona neemt de druk op mantelzorgers enorm toe. Een reden voor Delft voor Elkaar en vrijwilligersorganisatie Gewoon Mensen om de handen ineen te slaan en iets extra’s te doen voor Delftse mantelzorgers. Woensdag 13 mei zijn ruim 80 vrijwilligers, waaronder veelal studenten, de uitdaging aangegaan om bepakt met relevante tijdschriften 1300 mantelzorgers te bezoeken voor een ‘praatje op afstand’.

Mantelzorgactie
Woensdag 13 mei. 15:45 uur. Een mevrouw uit de Molenwijk in Buitenhof ontvangt van Berber, studente civiele techniek aan de TU Delft, een pakketje met daarin een magazine van Mantelzorg.nl en een nieuwsbrief van mantelzorg Delft voor Elkaar. Een bijzonder gesprek volgt. “Normaal gesproken zorg ik voor mijn moeder, zij is op dit moment in Rusland en we kunnen dus helemaal niet bij elkaar zijn”, aldus mevrouw van Room. Deze middag beseft Berber eens te meer waarom zij vrijwilliger is bij Gewoon Mensen. “De mantelzorgers staan altijd voor anderen klaar, mooi om ook eens aan hen te vragen hoe het met ze is en een luisterend oor te bieden."

Pakketjes
1300 Delftse mantelzorgers ontvingen dit pakket, maar kregen bovenal de ruimte om even hun hart te luchten. Ingrid van den Berg, staffunctionaris bij Delft voor Elkaar, was duidelijk: “Gewoon Mensen heeft een grote groep met vrijwilligers die enthousiast klaar staan om hun steentje bij te dragen. Wij bij Delft voor Elkaar weten waar vraag naar is en weten de mensen te vinden, zo ontstond een sterke samenwerking.’’ Na het succes van afgelopen woensdag is de intentie door beide partijen uitgesproken dit in de nabije toekomst vaker te doen. Juist in deze periode als deze, waarin de coronamaatregelen ons allemaal raakt. Hulp nodig of juist hulp bieden? Stuur een mail naar info@delftvoorelkaar.nl en de matchmakers van Delft voor Elkaar brengen zorgvraag en -aanbod bij elkaar.

Delftse mantelzorg
Delft voor Elkaar heeft momenteel honderden mantelzorgers in beeld. Mantelzorger ben je als je langdurig of intensief voor een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste zorgt. Dit is niet beroepsmatig maar omdat je een persoonlijke band met iemand hebt.

Delft voor Elkaar
Delft voor Elkaar is maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 09.00 uur tot 13.00 uur. Bel naar 015-7600200 of mail naar info@delftvoorelkaar.nl. Kijk op www.delftvoorelkaar.nl voor meer informatie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>