(Foto: gewoonmensen.nl)
(Foto: gewoonmensen.nl)

Studenten in Delft verrassen 7.000 ouderen op Bevrijdingsdag met oranje tompouce

Algemeen

DELFT - Vrijwilligers van het Delftsch Studenten Corps (D.S.C.) hebben vandaag het initiatief van gewoonmensen.nl ondersteund door gezamenlijk ruim 7.000 oranje tompoucen te bezorgen bij ouderen. Daarbij hadden de studenten voor bewoners ook een kaartje geschreven, met daarop de uitnodiging om nog een keer met de vrijwilligers van gewoonmensen.nl in contact te treden voor een telefoongesprek.

De studenten willen in deze tijd echt klaar staan voor kwetsbare mensen. “Ons doel is vandaag een lach op het gezicht van ouderen te brengen. We merkten vandaag met deze verrassing in Delft echt dat vooral ouderen zich op deze Bevrijdingsdag helemaal niet ‘vrij’ voelen. Dit kleine gebaar, ‘een tompouce tegen de eenzaamheid’ maakt hen vrolijk. De reacties waren hartverwarmend”, aldus Thomas Spruit. Hij coördineerde samen met mede-student Stijn Hartman deze actie van gewoonmensen.nl.

‘Leiders van de toekomst’
Burgemeester Marja van Bijsterveldt van Delft sprak bij de opening van de actie bij De Bieslandhof in Delft vandaag dankbare woorden: “Onze studenten laten zien dat zij oog hebben voor de toekomst. Zij zijn niet onbaatzuchtig. Dat vind ik als burgemeester geweldig om te zien. We willen graag dat zij de leiders van de toekomst worden. Dan ben je bezig met andere mensen. Prachtig om te zien dat de studenten van gewoonmensen.nl in Delft duizenden ouderen verrassen met een oranje tompouce.”

In Nederland werden vandaag 43.000 ouderen in de studentensteden Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Delft, Utrecht, Groningen, Arnhem, Nijmegen, Tilburg, Wageningen en Enschede met oranje tompoucen verrast.

Grote dankbaarheid in samenleving
Het acht weken geleden spontaan opgerichte vrijwilligersinitiatief kenmerkt zich door het bieden van persoonlijke aandacht bij alle vrijwillig en belangeloos uitgevoerde hulpvragen. “Dat toont de saamhorigheid in onze samenleving. Mensen durven weer om hulp te vragen. Gelukkig staan er tienduizenden vrijwilligers klaar om hen te helpen met dagelijkse klusjes, zoals boodschappen doen, video bellen installeren op de laptop, huiswerkbegeleiding, medicijnen ophalen of gewoon een praatje maken”, verwoordt initiatiefnemer Simonette Verwoest van gewoonmensen.nl  de dagelijkse dankbaarheid.