Melanie Haaksma en René van Dijk hebben de website Support Delft opgericht om ondernemers een hart onder de riem te steken.
Melanie Haaksma en René van Dijk hebben de website Support Delft opgericht om ondernemers een hart onder de riem te steken.

Steun de ondernemers met Support Delft!

Algemeen

DELFT - Steeds meer mensen steken elkaar een hart onder de riem en ondersteunen elkaar in deze moeilijke tijd. Ook ondernemers Melanie Haaksma van Instore Delft en Rene van Dijk van The Blue Pearls of Delft willen andere ondernemers ondersteunen en hebben daarom de website supportdelft.nl opgericht.

Door Svjetlana Zivkovic

"Aan het begin van de corona-uitbraak, hebben Denise Rontberg, van RODI Media zh en Instore, Sandra Kooiman, van Stichting Centrum Management Delft (SCMD) en ik een WhatsApp groep opgericht", vertelt Melanie. "De bedoeling van de groep was dat ondernemers vooral met elkaar konden praten over hoe het er nu aan toe gaat in de zaak, wat de stand van zaken is en hoe iedereen hier in de eigen zaak mee omgaat. Iedereen steunde en begreep elkaar ook heel goed en dat is natuurlijk super. Van daaruit is het idee ontstaan om hier verder iets mee te gaan doen en meer mensen, ondernemers, erbij te betrekken en ervoor te zorgen dat meer mensen elkaar gaan steunen."

Support Delft
Door de getroffen maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben vele zaken hun deuren al gesloten, maar lang niet allemaal! "Wij bij Instore twijfelden ook of we open moesten blijven of niet, gezien wij een personal shopping zaak zijn", vertelt Melanie. "Ik kan me voorstellen dat het voor de klant onduidelijk is welke zaken er nog open zijn en of er aanpassingen zijn en zo ja, welke. Daarom hebben René van Dijk en ik, compleet belangeloos en uit het hart voor de stad, de website Support Delft opgericht, zodat in één oogopslag duidelijk is wat er nog open is en waar je terechtkunt. Dit geldt voor elke wijk in de hele stad." Dit is niet het enige doel, van de website. De site is heel divers en voor iedereen! " Support Delft is een heel interactief platform. Klanten kunnen zelf een profiel aanmaken en bijvoorbeeld filmpjes delen of recensies achterlaten", vertelt Melanie. "De site is een succes, want inmiddels hebben al honderdvijftien ondernemers een profiel aangemaakt. "We begonnen met drie ondernemers, dus dit is natuurlijk geweldig. De burgemeester heeft ook een filmpje voor ons gemaakt met een boodschap en met meer dan twintigduizend bezoekers, is de boodschap inmiddels duidelijk. Er voor elkaar zijn en elkaar ondersteunen op een interactieve manier. Ook bijzonder is dat we gesteund worden door het ondernemersfonds en Delft Marketing. Zij gaan binnenkort blauwe lopers gaan plaatsen voor de geopende winkels, om de ondernemers te steunen." Een mooi gebaar! Kijk wat jij voor je mede Delvenaren en Delftenaren kunt betekenen op www.supportdelft.nl.

Winactie
Support Delft heeft in samenwerking met RODI Media zh een toffe winactie! In deze krant zit een spread met Delfts Blauwe tegels waar quotes op staan. Wanneer je deze pagina voor je raam hangt, maak je kans op honderd euro shoptegoed. Hoe weet je dat je gezien wordt en kans maakt? Het team van RODI Media zh zal door de stad op zoek gaan naar deze pagina's en zo maak je kans!