Lieve en Janne doen graag iets voor de 'eenzame mensen'
Lieve en Janne doen graag iets voor de 'eenzame mensen'

Vriendinnetjes zamelen geld in voor ouderen

Algemeen

DELFT - De twee vriendinnen en klasgenootjes Janne en Lieve van 6 jaar hadden het plan opgevat om geld in te zamelen voor oude mensen die vanwege het coronavirus nu aan huis gekluisterd zijn. Zittend op een kleedje in het Agnetapark hebben ze spulletjes verkocht aan voorbijgangers.

"We verveelden ons een beetje en toen kwamen we op dit idee", vertelt Lieve. "We wilden het rommelmarktje voor een goed doel doen en toen bedachten we dat we het voor oude mensen wilden doen die door corona eenzaam en zielig zijn", vult Janne aan. "Zij verdienen iets leuks, omdat niemand langs kan komen." Lieve: "Ik vond het vooral leuk om geld te gaan verdienen voor een goed doel. Het geld is voor mensen die een beetje alleen zijn en ziek zijn."

Opbrengst
De meisjes hebben uiteindelijk 46,35 euro bij elkaar gekregen, iets wat zij totaal niet hadden verwacht. "We hadden 50 cent of 5 euro verwacht of zoiets." De opbrengt willen de meisjes dus graag doneren aan - zoals ze zelf zeggen - eenzame oude mensen in Delft.

Oranje versnapering
Er is contact gezocht met de zorginstelling Pieter van Foreest. Zij gaven aan dat er voor de coronacrisis dagelijks veel mensen naar de dagbesteding in de Vermeertoren gingen. Dit zijn 80 mensen die nu aan huis gekluisterd zijn. Het is voor hen en ook voor hun mantelzorgers een pittige tijd. Vanwege de aankomende Koningsdag leek het Pieter van Foreest leuk als de opbrengst van de actie van Janne en Lieve wordt gebruikt om alle 80 cliënten op vrijdag 24 april een oranje versnapering te brengen.

Bezoekje
De meisjes zijn zelf bij de cliënten langsgegaan die bij ze in de wijk wonen en hebben de cliënten op deze manier in het zonnetje gezet.