Nic van Leeuwen op de oude schoollocatie, met zijn oude schoolkranten (Foto: Koos Bommelé)
Nic van Leeuwen op de oude schoollocatie, met zijn oude schoolkranten (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Nic genoot van zijn tijd op de Technische School

Algemeen

DELFT - In de periode van 1961 tot en met 1967 leerde Nic van Leeuwen (71) de kneepjes van machine-bankwerken aan de Technische School Sasbout Vosmeer, toen nog gelegen aan de Oude Langendijk in Delft. Een tijd waaraan hij nog vaak met veel plezier terugdenkt en graag foto's van zou willen terugzien.

Door Cheyenne Toetenel

De jaren zestig roepen voor Nic veel herinneringen op zodra hij over Delft praat. "Koningin Wilhelmina werd in Delft begraven en de huidige koning, Willem-Alexander, werd geboren. De Beestenmarkt was ook écht nog een beestenmarkt, waar wekelijks de boeren handelden in koeien, paarden en varkens. Wij als ondeugende jonge jongens trokken wel eens een hekje omhoog zodat die jonge biggetjes konden wegrennen. Dan kwam er weer zo’n boer in lange jas met een stok achter je aan, maar wij waren toch altijd sneller! We waren echt donderstenen."

Herinneringen
Zo ondeugend als Nic en zijn vrienden waren buiten school, zo braaf waren zij op de school zelf. "In die tijd was er echt discipline op school. Meer dan 'ja meneer' of 'nee zuster' mochten wij niet zeggen. Wij hoefden het echt niet in ons hoofd te halen om een grote mond tegen de leraar op te zetten zoals tegenwoordig vaak gebeurt, want dan had je een probleem. Het was een leuke tijd, waarin nog veel respect was voor leraren."

Muur
Op de plaats van het Sasbout Vosmeer staan tegenwoordig appartementen. "Als ik daar wandel en met bewoners praat, weet eigenlijk niemand dat op ‘hun plekkie’ een Technische School heeft gestaan. Grappig is wel dat daar nog één van de originele muren is blijven staan. Er komen daar ook regelmatig herinneringen naar boven."

Reünie
Nic denkt vaak terug aan zijn tijd op het Sasbout Vosmeer, waar hij veel jongens leerde kennen. "Ik heb alleen nog contact met mijn kameraad Ed van Mil, die ik jaarlijks een aantal keren zie. Met de rest ben ik het contact verloren. Graag zou ik met mijn ex-klasgenoten in contact komen, om herinneringen op te halen en te horen hoe het leven ze verder is vergaan. Een soort reünie, dat lijkt mij wel wat."

Foto's
Ook wil Nic graag klassenfoto's zien uit zijn periode op de school. "Het lijkt mij leuk om deze nog eens terug te zien, dus als iemand de foto's in bezit heeft dan hoor ik dit graag." Contact opnemen kan door te mailen naar n.leeuwen@upcmail.nl