Martin Panis is trots op zijn nieuwe winkel. (Foto: EvE)
Martin Panis is trots op zijn nieuwe winkel. (Foto: EvE)

PLUS Martin Panis heropend: meer ruimte, meer vers, meer gemak

Algemeen

DELFT - Afstand houden in de supermarkt? Dat is bij PLUS Martin Panis vanaf woensdag 1 april een stuk makkelijker. De winkel aan de Van Foreestweg is ingrijpend verbouwd en maar liefst anderhalf keer zo groot geworden. Met tal van extra PLUSpunten.

“Gefeliciteerd.” “Het ziet er prachtig uit”. “We hebben je gemist.” Als eigenaar Martin Panis door zijn net heropende winkel loopt, krijgt hij lovende reacties van zijn klanten, die hun vertrouwde supermarkt een maand lang hebben moeten missen. In die periode, van 29 februari tot 1 april, is het pand ingrijpend veranderd en vergroot. De gevel is totaal vernieuwd, met als extra pluspunt een oplaadplek voor elektrische fietsen, en de slijterij heeft een prominentere plek gekregen. Ook de parkeerplaats is opgehoogd en uitgebreid. En dat zijn dan nog maar een paar van de meest zichtbare veranderingen. Achter de schermen is nog veel meer veranderd. Van de aanleg van vloerverwarming (uiteraard niet in het koelgedeelte) tot de inpandige laad- en losplaats. Of de veranderingen die je als voorbijganger niet zo snel ziet, maar die de bewoners van de naburige flats zeer kunnen waarderen: het gras op het dak. Niet alleen prettig om te zien, ook goed isolerend, want ook duurzaamheid is meegenomen in de plannen. “Zo zijn we nu volledig gasloos”, legt Martin uit. “We verwarmen onze winkel met de restwarmte uit de koelinstallaties.” Kortom: echt alles is op de schop gegaan. “De voorbereidingen hebben zes jaar geduurd”, vertelt Martin Panis. En vorig jaar zijn we al met de voorbereidende werkzaamheden begonnen, zoals het verleggen en vernieuwen van leidingen. Maar het resultaat mag er zijn. “De reacties zijn echt overweldigend.”
Dat is begrijpelijk, want het gaat tenslotte niet zozeer om de ruimte zelf, maar om wat je er mee doet. “Het assortiment is fors uitgebreid”, aldus Martin. “Niet alleen meer artikelen, ook meer keuze binnen het aanbod.” Breder en dieper assortiment, in vakjargon. Daarbij is gelet op de ontwikkelingen in de maatschappij: “Zo is onze versafdeling drie keer zo groot geworden. Daar is echt vraag naar. Vers en gezonder eten vinden mensen steeds belangrijker.” Ook het aanbod aan verse kant- en klaar maaltijden, belegde broodjes en andere verse producten als smoothies en gestoomde groenten is flink uitgebreid. In de 'Makerij', zoals Martin het noemt, worden alle producten vers bereid door eigen personeel dat daarvoor uitgebreid is getraind bij andere PLUS-filialen in de periode dat zijn winkel gesloten was. Vers, gezond en gemak, dat zijn de kernwoorden die hier gelden. En dat gemak geldt ook voor het winkelen zelf. Zo is het nu mogelijk om bij PLUS Martin Panis zelf je boodschappen te scannen. Zo'n zestig scanapparaten staan klaar bij de ingang. “We hebben ook een speciale scan and go mogelijkheid”, aldus Martin. Maar natuurlijk staat ook het vriendelijke personeel van Martin voor u klaar! “We zijn tenslotte een winkel met een wijkfunctie. Nodig, maar ook leuk. Wat ons betreft worden we het bruisend hart van de wijk!”

Klanten kunnen nu ook hun boodschappen zelfs scannen. (Foto: EvE)
Vers en gemak zijn de toverwoorden. (Foto: EvE)
Afbeelding