Tijdens de cursus leer je wilde plantensoorten herkennen
Tijdens de cursus leer je wilde plantensoorten herkennen Foto: Eigenaar

Start met een cursus Teleflora!

Algemeen

DELFT - Voor mensen die de natuur de moeite waard vinden, is kennis belangrijk. Voor plantenliefhebbers start in april de cursus wilde planten met lessen via de e-mail.

In zesentwintig lessen krijg je in het tempo van de seizoenen kennis van de belangrijkste groepen. Je kunt vragen stellen aan de docent en er zijn zes excursies om het geleerde in praktijk te brengen.

Herkenning
"Mijn persoonlijke ervaring met een plantencursus was dat het een grote verandering bracht in de manier waarop ik naar de natuur keek", vertelt Cor Nonhof van Natuurlijk Delfland. "Waar eerst alles alleen maar groen was, waren plotseling individuele soorten en planten te herkennen. Het groene behang verdween en de schoonheid van de afzonderlijke planten kwam daarvoor in de plaats. Het gaat niet goed met de natuur en de biodiversiteit, maar nog steeds is er heel veel te ontdekken."

Samenleven
Natuurlijk Delfland doet aan natuureducatie zoals via deze cursus, maar doet ook aan natuurbescherming en -studie. De vereniging staat voor het samenleven met de natuur. De kosten voor de cursus bedragen 50 euro en meer informatie is op te vragen door te mailen naar afdelingdelfland@knnv.nl.