Uitkomst gesprekken m.b.t. wildopvang Delft bekend.
Uitkomst gesprekken m.b.t. wildopvang Delft bekend.

Stand van zaken wildopvang Delft

Algemeen

DELFT - De Gemeente Delft en de wildopvang Delft hebben gesprekken gevoerd met betrekking tot de financiële situatie van de opvang. De uitkomsten van de gesprekken zijn inmiddels bekend.

Op 7 oktober 2019 ontving de gemeente een noodkreet van de wildopvang Delft. De financiële nood was zo hoog dat sluiting van de wildopvang dreigde. In de afgelopen maanden heeft de wildopvang middels een actieve inzamelingsactie veel geld opgehaald waardoor de dreiging van acute sluiting er op dit moment niet is. De huidige stand van zaken is dat de wildopvang het financieel kan volhouden tot september 2020.

Financiële bijdrage
Het college vindt het belangrijk dat de wildopvang open blijft en is bereid om een financieële bijdrage te leveren ten behoeve van dit doel. Over de hoogte van dit bedrag en de mate waarin de wildopvang zelf in middelen kan voorzien in de toekomst, wordt op dit moment volop gediscussieerd. Vanuit de Gemeente Delft zijn er inmiddels verschillende gesprekken gevoerd met de wildopvang om te bekijken welke hulp precies gewenst is. Daaruit blijkt dat naast de financiële situatie, er nog een aantal andere onderdelen zijn waar men meer inzet op moet en wil plegen. De wildopvang wil bijvoorbeeld graag meer voorlichting geven op scholen en de samenwerking met andere organisaties in en om de Delftse Hout intensiveren.

Uit de informatie van de wildopvang blijkt dat de meeste gewonde dieren komen uit Delft en Pijnacker- Nootdorp, maar ook andere gemeenten maken gebruik van de wildopvang. Of andere gemeenten een financiële bijdrage gaan leveren, is echter nog niet bekend. Het college is voornemens om in 2020 een nieuw dierenwelzijnsbeleid te gaan schrijven. In deze nota zal de wildopvang, naast het dierenasiel
't Julialaantje en de inzet van de dierenambulance, een plek krijgen.