Logo delftopzondag.nl
Grote stukken piepschuim belandde door storm Ciara in de Delfste gracht.
Grote stukken piepschuim belandde door storm Ciara in de Delfste gracht. (Foto: )

Stormschade en vervuiling door storm Ciara

DELFT - Na de storm Ciara is er een grote hoeveelheid piepschuim in de Westsingelgracht beland. Dit piepschuim is afkomstig van de bouwplaatsen rondom het station. D66 maakt zich zorgen over de schade aan het milieu door deze rommel.

Rommel in Delfts water
In de Delftse grachten drijven al dagen vele kleine bolletjes afkomstig van grote stukken piepschuim dat in de Westsingelgracht belandde na storm Ciara van afgelopen weekend. Delft maakt zich zorgen. De rommel veroorzaakt volgens namelijk ernstige schade aan het milieu. De grote stukken zijn inmiddels opgeruimd, maar er zijn heel veel 'bolletjes' in de gracht en de omgeving daaromheen achtergebleven. Piepschuim verbrokkelt nou eenmaal heel makkelijk.

Politiek
Deze bolletjes zijn moeilijk op te ruimen en breken niet vanzelf af. Daarom stelt de politieke partij D66 schriftelijke vragen aan de wethouder. Woordvoerder Boris van Overbeeke: "Ik wil weten wie er verantwoordelijk is voor de natuurschade door de achtergebleven rommel. Ik vind dat we de schade op de aannemers moeten verhalen."

Doorn in het oog
Dit ongeluk legt een groter probleem bloot. Rommel door bouwafval rondom bouwplaatsen is D66 al langer een doorn in het oog. Van Overbeeke: "Wij snappen dat stormschade niet altijd te voorkomen is. Maar het is wel vaker een grote rotzooi rondom bouwplaatsen. Die rommel waait de grachten in en blijft daar achter." Delft is de komende jaren nog niet klaar met bouwen. Daarom wil de fractie ook van de wethouder weten wat zij kan doen om deze schade in het vervolg te voorkomen. Binnenkort start de gemeente Delft met een campagne om zwerfafval te bestrijden. Dit kan echt alleen als ook bij bouwers de touwtjes strakker worden aangetrokken.

 

Meer berichten