<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Vroeger de binnenkant van Banketbakkerij Stoffer (foto: bakkerij Stoffer).
Vroeger de binnenkant van Banketbakkerij Stoffer (foto: bakkerij Stoffer). (Foto: )

Het gezicht achter: Banketbakkerij Stoffer

DELFT – Banketbakkerij Stoffer is een onmisbare zaak in Delft. Het kan bijna niet dat je nog nooit een lekkernij hebt gehaald bij dit familiebedrijf welke inmiddels alweer 42 jaar in Delft bestaat! Alweer de derde generatie van de familie Stoffer staat met veel plezier en passie in de succesvolle Delftse zaak en is ook zeker niet van plan om te stoppen.

Door: Svjetlana Zivkovic

Historie
Het was 1978 toen Delft een icoon rijker werd. Banketbakkerij Stoffer werd geboren en is tot op heden een onmisbare zaak in Delft. " Mijn ouders, zussen en ik zijn in 1978 verhuisd van Kampen naar Delft. Wij hebben in Kampen altijd al een zaak gehad in brood en banket en wilden ons graag verder specialiseren op het gebied van banket", vertelt Matthijs Stoffer, de huidige eigenaar en tevens de derde generatie van Banketbakkerij Stoffer. " Tien jaar daarvoor, in 1968, is een broer van mij overleden. Dit was natuurlijk een enorme klap. Mijn ouders besloten om het anders te gaan doen. In die tien jaar tussen 1968 en 1978 dat wij naar Delft verhuisden, runde mijn vader nog wel één zaak in Kampen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan zeggen ze weleens. Dus toch weer zelf aan de werkbank staan en eigen ideeën de ruimte geven, dat gebeurde dus in Delft."

Overname
"Na tien jaar namen mijn vrouw Marga en ik de banketbakkerij over van mijn ouders. In mei 1988 werd de zaak officieel van ons. Mijn vrouw is inmiddels al weer 11 jaar werkzaam in het onderwijs, haar eerste liefde, maar is nog steeds bij de zaak betrokken. Ze bedenkt bijvoorbeeld de decoraties, de doosjes en doet veel op de achtergrond." vertelt Matthijs.

Kwaliteit boven alles
De banketbakkerij aan de Van Schuylenburchstraat 60 in Delft is een groot succes. Kwaliteit vindt Stoffer een van de belangrijkste dingen. "Ik heb altijd heel specifieke ideeën bij mijn producten en dus ook bij het inkopen van de grondstoffen en vind daarom ook dat dit eerlijk moet verlopen", zegt Matthijs. "Ik ben niet iemand die goedkoop grondstoffen inkoopt om er vervolgens zelf de hoofdprijs voor te vragen. Ik koop eerlijke spullen in en wil daar dan ook een eerlijke prijs voor hebben. De chocolade die wij gebruiken, gaat nog een stapje verder dan Fair trade. Daarnaast is het belangrijk dat de mensen die ons de grondstoffen leveren, een eerlijk salaris krijgen voor het werk dat ze doen. Daarom gaan we voor kwaliteit en zijn we hier heel bewust bezig." Het is allang geen geheim meer dat de creaties van banketbakkerij Stoffer grandioos lekker zijn. Het is daarom ook extra leuk dat de banketbakkers altijd bezig zijn met het bedenken en maken van nieuwe lekkernijen. Matthijs vertelt: "we zijn steeds bezig om nieuw gebak te maken en met het volgen van nieuwe trends. Dit is een nauwkeurig proces. Een voorbeeld is dat ik het liefst werk met Hollandse aardbeien, deze zijn nu nog niet te koop. Ik hoop eind april/begin mei wel weer de Hollandse aardbeien te kunnen verwerken. Daar ben ik heel streng voor mezelf en automatisch ook voor mijn klanten. Die kunnen pas kopen wanneer het daadwerkelijk voor handen is en echt in het seizoen." zegt Matthijs.

Nu
Banketbakkerij Stoffer, bestaande uit eigenaar Matthijs Stoffer, vijf gastvrouwen in de winkel, nog eens drie banketbakkers, stagiaires en leerlingen heeft een metamorfose ondergaan. "In januari hebben we de winkel gerestyled. Alles is helemaal gemoderniseerd en aangepast naar nu. Daarin proberen we een rustiger beeld neer te zetten. Begin februari werden de laatste dingen gedaan. Er komt nog een nieuwe koeling en een aantal decoraties hier en daar, voor nu ziet het er weer helemaal prima uit."

Derde generatie
Matthijs Stoffer is de derde generatie van het familiebedrijf Banketbakkerij Stoffer. " Wij hebben in 1988 het bedrijf overgenomen van mijn ouders "Ik ben er nog niet helemaal over uit wie de zaak na mij kan overnemen. Maar dat is ook nog niet nodig. Ik hoop dat ik het te zijner tijd voor elkaar krijg. Het zou natuurlijk mooi zijn om de familie business en de familietraditie voort te zetten. Sommige kinderen willen het wel heel graag doen, maar ik vind het belangrijk dat ze doen wat ze echt leuk vinden. Niet alleen omdat het familie gerelateerd is. Zoek alsjeblieft iets wat bij je past hebben wij hen altijd voorgehouden. Wij gaan gewoon lekker door met het creëren van nieuwe lekkernijen." aldus Matthijs Stoffer.

Svjetlana Zivkovic

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>