Logo delftopzondag.nl
De peuters van 't Kickertje op hun 'ontwikkelingsreis'!
De peuters van 't Kickertje op hun 'ontwikkelingsreis'! (Foto: )

't Kickertje voor een onvergetelijke ontwikkelingsreis

DEN HOORN - 't Kickertje is dé organisatie voor kinderopvang in Den Hoorn en omstreken. Naast hele dagopvang en buitenschoolse opvang, zijn er ook Peuterwerkplaatsen en is inmiddels twee jaar geleden de Peuter-Kleutergroep in Den Hoorn van start gegaan.

De Peuter-Kleutergroep is een samenwerkingsverband van openbare basisschool Het Galjoen en Kindercentrum 't Kickertje. Beoogd wordt de ontwikkeling van kinderen op een vloeiende wijze te begeleiden, te stimuleren en te volgen. Een goede voorbereiding op de basisschool, in een bekende en veilige omgeving, met ondersteuning van een vast gezicht vanuit 't Kickertje. Dagelijks spelen en leren wij samen met de kleuters van Het Galjoen in ons gedeelde lokaal. Het lokaal van de Peuter-Kleutergroep bevindt zich direct naast de kleuterklas. Er is een doorgang zodat de kinderen zich gemakkelijk en op eigen initiatief van de ene naar de andere groep kunnen verplaatsen.
De Peuter-kleutergroep wordt begeleid door één professional uit de kinderopvang en één professional uit het onderwijs. In de Peuter-kleutergroep worden maximaal 25 kleuters van 4 jaar en 8 peuters van drie jaar geplaatst. Kinderen stromen uit naar de onderbouw/groep 1 van Het Galjoen en indien gewenst naar de buitenschoolse opvang van 't Kickertje.
De kracht van de Peuter-kleutergroep zit in het verenigen van de pedagogische benadering en knowhow van de kinderopvang en gerichtheid van het onderwijs op de cognitieve ontwikkeling van kinderen. 't Kickertje is er van overtuigd dat samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang meer kansen biedt voor maatwerk, gericht op de individuele mogelijkheden en behoeften van kinderen.
't Kickertje biedt de kinderen op alle locaties en binnen alle opvangvormen een wekelijks activiteitenaanbod met uitdagende en aantrekkelijke workshops en activiteiten. Niet alleen tijdens opvangtijd, maar ook daarbuiten. Voor de workshops kan ook worden ingeschreven door niet Kicker-kinderen om samen met ons de onvergetelijke ontwikkelingsreis te beleven.
Meer informatie of een rondleiding? Op zaterdag 7 maart 2020 opent 't Kickertje haar deuren op de locatie het Lint (Achterdijkshoorn 11) in Den Hoorn en is 't Kickertje aanwezig op de basisscholen (de Ark en Jozefschool) in Schipluiden tussen 10.00 en 12.00 uur. Op de Kicker-website is alle informatie over de verschillende opvangsoorten terug te lezen. Wie weet tot ziens.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten