Burgemeester Marja van Bijsterveldt op bezoek bij Home Instead
Burgemeester Marja van Bijsterveldt op bezoek bij Home Instead

Burgemeester bij Home Instead

Algemeen

DELFT - Burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft afgelopen woensdag een werkbezoek gebracht aan Home Instead Thuisservice Haaglanden Zuid & Oost.

Samen met wethouder Bas Vollebregt van Economie, Cultuur, Grondzaken en Vastgoed en accountmanager Jaap Konijnenburg heeft zij kennis gemaakt met deze zorgorganisatie. Een sector die haar wel bekend is, want Van Bijsterveldt heeft voor haar politieke carrière bijna tien jaar in de gezondheidszorg gewerkt, waar ze is begonnen als verpleegkundige.

Het bezoek
Door zorg op maat aan te bieden zorgt Home Instead Thuisservice ervoor dat senioren langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Directeur Elles Goedhart vertelt over de start van het bedrijf en waar het nu staat. Na het gesprek met de directie en klantcoördinatoren, schuift Van Bijsterveldt aan bij de CAREGivers voor een gezellige lunch. CAREGivers zijn de mensen die zorg verlenen via Home Instead Thuisservice. CAREGiver Celeste vertelt over de waardering die zij voelt als CAREGiver: "Het is dankbaar werk. Tijdens de zorg of het begeleidingsmoment komen er vaak indrukwekkende verhalen, al is het maar door foto's op het dressoir te bespreken." Dat herkent de burgemeester wel. Zij zegt dat ze met veel plezier 50- of 60-jarige huwelijksjubilarissen feliciteert en geniet van de mooie verhalen van het bruidspaar.

Home Instead
'Wij zijn er voor u!', is de kern van de dienstverlening van Home Instead Thuisservice. Home Instead Thuisservice bestaat al 25 jaar en is vanaf 2012 operationeel in Nederland. Op dit moment zijn er 37 vestigingen in Nederland. Gemeente Delft valt onder Home Instead Thuisservice Haaglanden Zuid & Oost. Directeur Elles Goedhart: "Wij ondersteunen mensen thuis in hun vertrouwde omgeving. We leveren persoonlijke thuisservice op maat, de klant bepaalt."