Het winnende team toont de maquette
Het winnende team toont de maquette

Een duurzame Simon Carmiggeltschool

Algemeen

DELFT - Groep 8 van de Simon Carmiggeltschool in de wijk Tanthof heeft de eerste prijs gewonnen van de First Lego League wedstrijd. In deze wedstrijd kozen zij ervoor hun schoolgebouw te verduurzamen.

Er hebben 34 Delftse groepen uit het basis- en voortgezet onderwijs uit de regio Delft meegedaan. De Simon Carmiggeltschool groep 8 kreeg steun van één van de ouders van de leerlingen die architect is. Deze gaf informatie en tips over verduurzaming van een gebouw en vergroening van de omgeving.

Communicatie
De groep bestond uit de leerlingen Ybe, Tippi. Diona, Boaz, Manos, Thijmen, Lindsey, Elin en Robin. Zij hebben niet alleen meer inzicht gekregen over verduurzaming, maar ook over samenwerken en communicatie in een groep. Met veel plezier hebben ze aan het project gewerkt. Ze hopen dat de ideeën in het hun schoolgebouw worden verwerkt.

Maquette
De inzending bestond uit een maquette waarin de volgende elementen in zijn verwerkt: een kas op de school, een extra piramidegebouw voor een grote aula, bomen met zonnecellen, verder veel extra bomen en groentetuinen. Het regenwater wordt in een helofytenveld opgevangen, via serres wordt warmte voor het gebouw opgevangen.