<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Eva met twee pronkjuwelen van boeken!
Eva met twee pronkjuwelen van boeken! (Foto: )

Jeugdboekentips van 'kinderboekoloog' Eva

DELFT - Daar zijn ze weer! Twee kakelverse jeugdboekentips van onze doctorandus op kinderboekengebied, kinderboekoloog Eva Orta van DOK Centrum.

Wat doe je met een doos? Auteur: Jane Yolen
Jullie hebben vast veel lege dozen over van al die kerstpakketten, cadeautjes en ander leuks! En nee, dit is geen knutselboek, maar een heus leesboek over wat je vervolgens met zo'n doos kunt doen.
In dit boek zijn er namelijk een jongen, een meisje en een hond die een grote kartonnen doos hebben gevonden. Wat kun je hier nu eigenlijk mee?
Van geheime sterrenkijkhoeken tot verstopplekken voor enge monsters – ons fantasierijke drietal verzint van alles. Niets is ze te gek! Van mooie stranden tot bossen met verstopte alligators; de doos gaat overal mee naar toe en stelt van alles voor.
Met de mooie prenten kun je heerlijk wegdromen en ook de rijmende tekst leest lekker weg.


Waar is de kaas? Auteur: Daniëlle Schothorst
Fan van zoekboeken? En ben je bezig met leren lezen? Dan is dit boek echt iets voor jou!
Met dit boek kun je namelijk zowel speuren als woorden leren lezen.

Op de bomvolle pagina's zijn allerlei soorten groente, fruit en andere etenswaren verstopt, maar kun je ook allerlei woorden vinden die je op school moet leren. Er zijn zowel woorden van een lijstje die je kunt opzoeken op de platen, als 'gewone' woorden. Maar let op; de woorden staan zowel recht, schuin als ondersteboven!

Achterin in het boek staat een uitleg van hoe het boek werkt. Bovendien kun je via een QR-code extra woorden tevoorschijn toveren voor dit boek.
Fan van dit boek? Er is een hele serie van, met allerlei verschillende onderwerpen, dus speuren en leren maar!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>