Zarah, achter een vleugel bij Clavis Piano's
Zarah, achter een vleugel bij Clavis Piano's

Clavis Piano's: akoestisch, digitaal en koop of huur

Algemeen

DELFT – Clavis Piano's heeft bewezen een blijvertje te zijn. Veel Delftenaren weten de winkel in de Kruisstraat te vinden. Even lekker snuffelen tussen de piano's en vleugels, akoestisch zowel als digitaal. Te koop of te huur, want ook dat is een optie bij Clavis Piano's.

Om een piano voor iedereen mogelijk te maken heeft Clavis een uniek huursysteem bedacht.
Rob Klugkist: "Je kunt bij ons ieder instrument huren. De huurprijs hangt af van de nieuwwaarde van de piano. De minimum huurtermijn is twaalf maanden, de maximale 60 maanden, met uitzondering van de digitale piano's. Daarvoor hanteren we één standaard looptijd van 30 maanden, maar korter mag ook. Na de huurperiode ben je eigenaar van het instrument. Het voordeel is wel dat je er na die eerste twaalf maanden niet aan vast zit. Je huurt met het recht op koop en kunt er op ieder gewenst moment vanaf. Andersom kan ook: wil je op een moment de piano kopen, dan berekenen we de resterende termijnen en ben je meteen eigenaar. Wij zijn het enige bedrijf dat deze optie biedt zonder betrokkenheid van een externe leasemaatschappij. Je doet dus direct zaken met ons, dat scheelt natuurlijk in de kosten. Bovendien is het transport, mits technisch uitvoerbaar, gratis. Zijn er in de tussentijd (technische) problemen, dan lossen we die uiteraard vlot en goed op. Voor beginners wordt het aantrekkelijk om een goed instrument te kiezen en niet te gaan voor een goedkoop opstappertje. Voor gevorderden is het een laagdrempelige manier om een stapje hoger te gaan. Uiteindelijk bepaalt de kwaliteit van je instrument toch ook een deel van de kwaliteit van je spel."
Het is één van de leuke dingen in het vak, vindt Klugkist: mensen helpen het juiste instrument te kiezen. "Adviseren en de mogelijkheden laten zien is het mooiste dat er is. Ons bestaansrecht is om u door de bomen het pianobos te laten zien!"

Betere merken
Clavis Piano's heeft de betere merken in het assortiment, zoals Schimmel, Roland en Yamaha.
"Schimmel is één van de laatste grote Duitse pianobouwers, een betere is er niet voor de particuliere markt", vindt Klugkist. Het is één van de topmerken die Clavis verkoopt. In de winkel aan de Kruisstraat vind je ook piano's van het Tjechische Petrof, en de vrijwel complete lijn van Roland en Yamaha, de leidende merken als het gaat om digitale piano's. Schimmel heeft geen digitale variant, al maakt het bedrijf wel een zogenaamde 'silent piano', ideaal voor thuisgebruik. Meer weten? Loop gerust eens binnen bij Clavis. Ook als je niet denkt dat je piano kunt spelen! Zie ook: https://clavis.nl/