De padden kunnen ook platgereden worden op fietspaden, let dus goed!
De padden kunnen ook platgereden worden op fietspaden, let dus goed!

De Paddentrek is weer begonnen

Algemeen

De paddentrek is afgelopen vrijdag 'voorzichtig' begonnen! Na een zachte winter zijn de dieren op weg naar de sloot om zich voort te planten. Ze starten zo rond de avondschemering.

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland organiseert in de volgende plaatsen de overzetacties: in Bergschenhoek, Delfgauw, Delft, Hoek van Holland, Leidschenveen, Maasland, Maassluis, Monster, Nootdorp, Ypenburg en Vlaardingen.

Op de meeste locaties zijn er nog mensen nodig die willen helpen bij het overzetten. De padden worden op vijftien locaties geholpen door circa driehonderd mensen. De meeste locaties zijn te herkennen aan speciaal daar voor gemaakte verkeersborden. In Delft zal de Kerkpolderweg tussen 19.00 en 22.00 uur voor het autoverkeer afgesloten zijn.

Overzetacties zijn nodig: als ze bij hun trektocht een verkeersweg oversteken, worden ze vaak in grote aantallen platgereden. De actuele situatie voor wat betreft de paddentrek is te vinden op www.knnv.nl/afdelingDelfland/help-de-padden.

Afbeelding