Jantje Beton is één van de fondsen die een aantal jaar geleden de vernieuwing van
de Speeltuin Geerweg mogelijk maakten. (foto: Herman de Groot)
Jantje Beton is één van de fondsen die een aantal jaar geleden de vernieuwing van de Speeltuin Geerweg mogelijk maakten. (foto: Herman de Groot)

'Buitenspelen is geen luxe, maar een noodzaak'

Algemeen

DELFT - Binnenkort, te weten van zondag 3 tot en met zaterdag 9 maart a.s. vindt weer de Jantje Beton Collecte plaats.

School, huiswerk, sport, pianoles, liken, delen: kinderen krijgen het drukker en drukker. En omdat we steeds meer binnen leven, worden dingen als speelplaatsen en buiten spelen steeds minder vanzelfsprekend. "Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. Dat is alarmerend. Terwijl buiten spelen geen luxe maar noodzaak is", zegt Yvette de Loos, woordvoerder Jantje Beton Collecte.
Bovendien zijn er veel kinderen die niet lid kunnen worden van een club of vereniging. Omdat hun ouders geen geld hebben bijvoorbeeld, of omdat ze al heel lang in een asielzoekerscentrum wonen. En dat terwijl spelen ontzettend belangrijk is. Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling. Door te spelen leren kinderen dingen die ze de rest van hun leven nodig hebben, zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. Spelen zorgt voor creativiteit, en het houdt je vrolijk en open tegenover de wereld. Als we heel eerlijk zijn, zouden niet alleen kinderen wat meer moeten spelen. Daarom organiseert Jantje Beton één keer per jaar een grote collecte. Samen met duizenden vrijwilligers wordt zoveel mogelijk geld opgehaald voor de clubkas van jouw vereniging en voor de projecten van Jantje Beton. Zo zorgt iedereen er samen voor dat er meer kinderen, meer kunnen spelen. Van de totale opbrengst gaat 50 procent naar de clubkas zelf. En 50 procent is voor projecten van Jantje Beton.
Kijk voor meer informatie over de projecten in jouw buurt op www.jantjebeton.nl/projecten.