De oude en de nieuwe generatie: Paul Karlas en zijn zoon Olaf. (Foto: EvE)
De oude en de nieuwe generatie: Paul Karlas en zijn zoon Olaf. (Foto: EvE)

25 jaar Karlas Fietsen

kijk op de wijk

Delft - Binnenkort is het feest bij Karlas Fietsen. Niet alleen bestaat de fietsenzaak 25 jaar, ze vieren ook de laatste uitbreiding en herinrichting van de winkel. "We serveren koffie met gebak."

Toen Paul Karlas in 1994 zijn fietsenzaak aan het Bartokpad opende fietste zijn zoon Olaf al door de winkel. Zo is hij van jongs af aan met de zaak mee gegroeid. "Ik loop inmiddels al weer een aantal jaar mee in de zaak", zegt de jonge ondernemer die het vak van fietsenmaker vooral vanuit de praktijk heeft geleerd. "Het heeft even geduurd maar ik heb uiteindelijk wel bewust voor dit vak gekozen. Er zit groei in de markt. Nederland is een fietsland bij uitstek en dat zal het ook blijven. Voor grote, maar ook kleinere steden als Delft is de fiets toch nog steeds één van de meest efficiënte manieren van transport. Het is goedkoop, je hebt geen parkeerproblemen, goed voor de gezondheid en natuurlijk speelt ook de zorg rond het klimaat een rol. Autoverkeer wordt in de steden steeds meer geweerd. De fiets is een prima alternatief." Dat wordt ook door het bedrijfsleven en de overheid gestimuleerd: "Het is even minder geweest met bedrijfsfietsen, maar je ziet nu weer een toename in bedrijven met een fietsplan voor hun werknemers", legt Olaf uit. Vanaf volgend jaar komt er, vergelijkbaar met leaseauto's, ook voor fietsen een bijtelling, waardoor het fiscaal nog aantrekkelijker is om je werknemers te laten fietsen."

Groei
De toekomst ziet er zonnig uit dus. Het team van Karlas Fietsen is gemotiveerd en staan weer klaar voor het nieuwe seizoen. Ze willen het jubileum ook niet zomaar voorbij laten gaan. Er zijn de afgelopen 25 jaar een hoop ontwikkelingen geweest van fietsen en van de winkel.
Het bedrijf is in de tijd uitgegroeid van eenmanszaak naar een bedrijf met acht man. Door de jaren heen breidde het winkeloppervlak zich geleidelijk uit.
Vorig jaar werd het voormalige kantoor van Vidomes aan de showroomruimte toegevoegd en heeft deze een nieuwe inrichting gekregen.
"Daarmee wordt het assortiment overzichtelijker en geeft dit een mooie beleving", aldus Olaf.

 "In de week van 8 april vieren we de heropening van onze nieuwe showroom en ons 25-jarig jubileum. Voor onze klanten is er koffie met gebak en vieren we dit met feestelijke aanbiedingen".