De winter is het moment voor onderhoud van uw apparatuur.
De winter is het moment voor onderhoud van uw apparatuur.

Ook in de winter zit Benfried niet stil

Algemeen

Benfried is al meer dan zeventig jaar een begrip in de professionele (glas)tuinbouw & akkerbouw en biedt haar klanten, in binnen- en buitenland, een totaalpakket aan diensten en producten.

Benfried heeft een enorme kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van onder meer substraten, bemesting en (biologische) gewasbescherming. Wij hebben een breed assortiment, winterkleding, winterschoenen en sneeuwboots voor de hoveniers en loonwerkers, maar ook voor de particulier.

Nu het weer winter is hebben we ruim strooizout, sneeuwschuivers, ruitenkrabbers, antivries ruitenwisservloeistof op voorraad. De bestrating moet immers sneeuwvrij gemaakt worden en dat kan met onze sneeuwschuivers en strooizout. Ook noppenfolie is beschikbaar om de planten in de tuin in te pakken en te beschermen tegen de vrieskou. Tuincompost, boomschors of een andere bodembedekker beschermt de planten in de border tegen de vrieskou. Verder hebben we ook verschillende straalkachels en elektrische kachels om werkplaatsen warm te houden. In onze winkel helpen onze medewerkers u graag. Enkele andere tips voor de tuin in de winterperiode; Buitenkraan afsluiten, grote bomen snoeien, haardhout verzamelen, de vijver klaarmaken voor de vorst, voorjaarsbollen planten, voeding voor vogels ophangen, en niet winterharde planten naar binnen halen of beschermen tegen de vorst. Uiteraard geven we u ook graag advies over deze zaken!

Onderhoud
Ook zijn de wintermaanden geschikt om verschillende tuinmachines een onderhoudsbeurt te geven. Wij hebben een technische dienst die tuinmachines zoals motorgrasmaaiers, heggenscharen, kettingzagen en bosmaaiers een professionele onderhoudsbeurt kan geven. Door regelmatig onderhoud gaat de machine veel langer mee en zal deze bij gebruik een beter resultaat geven. Tevens zult u in het voorjaar niet voor onplezierige verrassingen komen te staan en vermijdt u ook de voorjaarsdrukte (veel mensen denken er pas weer aan als het maaiseizoen al begonnen is). Tijdens een onderhoudsbeurt bij ons wordt onder andere de olie ververst en slijpen we de messen. Ook het luchtfilter wordt gereinigd en de machine wordt grondig schoongemaakt. Niet alleen hele machines, ook losse onderdelen zoals messen van heggenscharen en grasmaaiers en kettingen van kettingzagen kunnen worden geslepen. We hebben een snelle service en vriendelijke tarieven. Zo kunt u in het voorjaar weer optimaal gebruik maken van de machine.

Zo zijn er genoeg klusjes in de winter te doen, waar u in het voorjaar de vruchten van plukt!