<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Hans Bouter schopte het ondanks zijn drukke bestaan als detaillist toch tot belangrijke kracht bij Den Hoorn. (foto: Roel van Dorsten)
Hans Bouter schopte het ondanks zijn drukke bestaan als detaillist toch tot belangrijke kracht bij Den Hoorn. (foto: Roel van Dorsten) (Foto: Roel van Dorsten)

Hoe gaat het met Hans Bouter?

  sport

DEN HOORN - Hans Bouter (60) beleefde met zijn vrienden gouden tijden bij Den Hoorn.

Bouter werd als achtjarig jongetje lid bij de plaatselijke SV. "In de jeugd hadden we een prachtige tijd. We trainden natuurlijk voornamelijk buiten en ik weet nog wel dat je na een training met kleren en al onder de douche ging, om de modder uit te spoelen. Dat was in de senioren overigens nog net zo. Verder trainden we als de velden echt onbegaanbaar waren in de veilinghal van Den Hoorn of ook wel De Lier. Ook gingen we naar uitwedstrijden tegen bijvoorbeeld DSO of DWO op de fiets. Dat is nu natuurlijk ondenkbaar."

- Met wie voetbalde je er zoal?
"Met jongens als Kees Beekhuizen, Piet Kalkman, Jan Lemmers, Cok Kuipers en Wim Doomernik. We hadden een hartstikke leuk elftal en maakten in de jeugd ook verschillende buitenlandse toernooien mee. Dat was natuurlijk geweldig."

- Wat voor speler was je?
"Ik stond altijd linksbuiten, maar was een beetje lui. In de senioren hadden we op het middenveld met Hans van Beek een echte spelverdeler en Kees Beekhuizen was een loper. Dat was aan mij niet echt besteed."

- Heb je het lang volgehouden in het eerste elftal?
"Ik denk hooguit een jaar of vijf. Ik had in die tijd al een eigen winkel en daar ging natuurlijk heel veel tijd in zitten. Daardoor kwam ik op den duur maar één keer in de week trainen en dat was natuurlijk niet genoeg. Jan de Letter wist dat ik een eigen winkel had en een broertje dood aan hardlopen. Hij liet het toe dat ik de rondjes afsneed, maar als anderen het ook probeerden riep hij: 'Nee, alleen Hans mag dat!'"

- Waren jullie succesvol?
"Ik ben met Den Hoorn één keer kampioen geworden, dat was onder Cor van Galen. Andere trainers waren Anton van Bommel en Jan de Letter. Het meest succesvol waren we met onder andere Eric R. van Dijk, Jan Lemmers, Paul Wolve, Hans van Beek, Kees Beekhuizen, Bertus Holierhoek, Martin Vermeulen en Henk van der Vaart. Van Galen zorgde er niet alleen voor dat het binnen de lijnen goed liep, maar ook erbuiten hadden we het samen leuk. Ook de vrouwen werden erbij betrokken."

- Hoe was de sfeer?
"Ontzettend goed; er werd heel wat afgelachen. Zo hingen we terwijl jongens aan het douchen waren hun kleding weleens een paar kleedkamers verderop en daarnaast was het altijd gezellig. Ik herinner me nog dat we eens naar Leonidas uit moesten en Jan Lemmers net een nieuwe Fiat Panda had. We gingen met meerdere auto's en Eric van Dijk reed voor ons. Hij wist de weg, maar had een veel snellere auto, waardoor we hem op de A13 al snel kwijt waren. Jan en ik zaten met onze vrouwen in de auto en wisten absoluut de weg niet. Daardoor kwamen we pas aan toen de wedstrijd al begonnen was. Ook belde Willem Kuipers, onze grensrechter, eens naar de winkel waarbij hij zich voordeed als een journalist die een interview wilde afnemen. Dat waren leuke geintjes."

- Wanneer stopte je?
"Na een jaar of vijf bij het eerste was het niet meer met de winkel te combineren. Ik trainde maar één keer per week en ben bij het tweede gaan spelen. Later zijn we samen bij de veteranen blijven voetballen, maar vanwege mijn knie ben ik daar twee jaar geleden mee gestopt. Het leuke is dat als je die jongens nu tegenkomt, is het als vanouds. Inmiddels is de winkel verkocht en ga ik wellicht, als Feyenoord niet thuis speelt, wel weer eens bij het eerste kijken."

Alphons de Wit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>