<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
18-8-2012 Biddinghuizen, Lowlands.Festivalbezoekers van het twintigste Lowlands festival in een watergevecht dat via twitter georganiseerd werd.
18-8-2012 Biddinghuizen, Lowlands.Festivalbezoekers van het twintigste Lowlands festival in een watergevecht dat via twitter georganiseerd werd. (Foto: Paul Bergen)

Museum Prinsenhof pakt uit met hedendaagse meester MOJO en 'Gouden' meester De Hooch

In 2019 kleurt Delft goud. Eén van de hoogtepunten van het themajaar 'Delft en de Gouden Eeuw' is de tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer in Museum Prinsenhof Delft.
De expositie is van 11 oktober 2019 tot en met 16 februari 2020 in het museum te zien. Een 'gouden' kans om deze minder bekende meester te ontdekken!

Met deze allereerste overzichtstentoonstelling op Nederlandse bodem krijgt de beroemde 17de-eeuwse schilder Pieter de Hooch (1629 - na 1684) eindelijk de aandacht waar hij met zijn statuur recht op heeft. Na Johannes Vermeer wordt De Hooch namelijk internationaal beschouwd als de beroemdste Delftse meester van de Gouden Eeuw. In de tentoonstelling staan de schilderijen centraal die De Hooch in Delft heeft gemaakt tussen circa 1652 en 1660. Zo'n dertig topstukken komen vanuit heel de wereld naar Delft, waaronder vele beroemde schilderijen die nooit in Nederland te zien zijn geweest. "Niet eerder keerden zoveel meesterwerken van De Hooch terug naar 'zijn' Delft, de stad waar hij bijna vierhonderd jaar geleden zijn mooiste binnenplaatsen en interieurs vervaardigde. Hier kun je nog altijd de sfeer van het 17de-eeuwse Delft ervaren, met zijn prachtige kerken en gebouwen", aldus Janelle Moerman, directeur van Museum Prinsenhof Delft. In 2017 ontving het museum voor deze tentoonstelling de Turing Toekenning, de prijs voor het beste tentoonstellingsplan van een Nederlands museum voor de periode 2019-2020.

MOJO Backstage
Eerder dit jaar, van 12 april tot en met 1 september 2019, besteedt het museum aandacht aan een hedendaagse Delftse meester met de tentoonstelling MOJO Backstage. Delftse meesters in de muziekindustrie. Met deze expositie viert het museum de vijftigste verjaardag van de grootste festivalorganisator en concertpromotor van Nederland: MOJO Concerts, dat in 1968 in Delft wordt opgericht door Berry Visser. Van het eerste stadionconcert met Bob Dylan en het eerste meerdaagse muziekfestival tot speciaal voor concerten ontwikkelde muziekhallen en talloze innovaties: MOJO bedenkt het en is daarmee de grondlegger van de populaire muziekcultuur in Nederland.

Tot en met 3 maart 2019 is de tentoonstelling Willem van Oranje is hier! nog te zien in Museum Prinsenhof Delft. In 1568 vlucht Willem van Oranje naar het veilig ommuurde Delft om uit handen van de Spaanse overheersers te blijven. Hij neemt zijn intrek in het katholieke Sint Agathaklooster, dat vanaf dan bekend komt te staan als 'het Prinsenhof'. Vanuit Delft leidde hij de Opstand en legde daarmee de basis voor het Nederland van vandaag.

Meer informatie over is te vinden op www.prinsenhof-delft.nl. (foto boven: Paul Bergen)

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>