Eva Orta prijst weer twee toppers van jeugdboeken aan!
Eva Orta prijst weer twee toppers van jeugdboeken aan!

Jeugdboekentips van Eva!

cultuur

DELFT - Het jaar 2019 is knallend van start gegaan! Ook in het nieuwe jaar zal Eva Orta, de 'jeugdboekoloog' van DOK Bibliotheek Delft, tweewekelijks haar jeugdboekentips met ons blijven delen.

Het boek zonder tekeningen – B.J. Novak

Een boek voor jonge kinderen zonder tekeningen. Saai? Ha, mis! Ik kan je vertellen dat dit boek zonder plaatjes allesbehalve saai is. Het is wel heel erg grappig. Vooral voor de (kleine) mensen die voorgelezen worden. Want degene die voorleest moet namelijk echt alles voorlezen wat er staat. Alles? Ja, alles! En niet stiekem zachtjes proberen voor te lezen – ook woorden als Blork en Blurf moeten hardop worden voorgelezen. Staat er 'Ik ben een aap'? Geen excuses, gewoon voorlezen! Ja, luid en duidelijk. Succes gegarandeerd. Pas wel op dat je publiek geen buikpijn van het lachen krijgt!

Wereldberoemde dwarsliggers, ettertjes en doordouwers – Ed Franck

Heb je je ooit afgevraagd of allerlei wereldberoemde mensen als kind ook al bijzonder waren? Denk je dat het allemaal super-brave en lieve kinderen waren? Die alleen maar tienen haalden op school en altijd deden wat hun ouders zeiden?
Dan moet je dit boek maar eens lezen. Zo kon Roald Dahl, de schrijver van onder meer 'Matilda' en 'Sjakie en de Chocoladefabriek' heel goed kattenkwaad uithalen. Met alle gevolgen van dien. Ja, je weet gelijk waar dat enge schoolhoofd uit Matilda vandaan komt…
Misschien ben je ook nog benieuwd hoe Walt Disney is opgegroeid? Of Leonardo da Vinci als kind ook al allerlei dingen uitvond? En hoe was Karel de Grote toen hij nog Karel de… Erm, niet-zo-Grote was?
Lees het in dit verrassende boek dat vol staat met grappige, maar ook droevige feitjes en anekdotes over wereldberoemde mensen.