Afbeelding

Pietentraining en -diploma voor kinderen uit Leidschenveen-Ypenburg

Algemeen

Het was een geklauter van jewelste, afgelopen weekend in de gymzaal van obs PCA aan de Cicerostrook in Ypenburg. Net zoals de Pieten wilden de deelnemende kinderen uit Leidschenveen-Ypenburg natuurlijk wel cadeautjes brengen en uitdelen.

Het spektakel van de Pietentraining was onder auspiciën van Lynx Korfbal. Heel sportief was dan ook de entourage in de gymzaal, waar de kinderen na een kleine introductie aan de training begonnen. Te beginnen met het beklimmen van de ladder, want pakjes bezorgen doe je natuurlijk vanaf het dak.
Toen de kinderen op het dak aan kwamen, stonden de Pieten al te wachten. Zij deden voor hoe de cadeaus door de schoorsteen worden gegooid. Daarna mochten de kinderen, samen met de Pieten, tussen de daken slingeren en natuurlijk werd ook geoefend om op het dak te springen, namelijk met de trampoline!

Precies gooien
Als er geen trampoline en geen ladder is... dan moeten de Pieten heel precies gooien om de pakjes door de schoorsteen te krijgen. Gelukkig konden de kinderen dat heel erg goed en al snel kwamen de Pieten tot de conclusie dat alle kinderen eigenlijk wel naar de Pietenschool zouden kunnen.
Helaas waren de Pieten zelf net van de Pietenschool gekomen en de kinderen wisten nog precies hoe het afgelopen was met de chocoladeletters... Daarom besloten zij om die avond allemaal de eerste letter van hun naam in de schoen te doen.

Pietendiploma
De kinderen kregen na afloop allemaal een echt Pietendiploma van de Pieten, maar zeker ook een uitnodiging om deze week weer te komen trainen bij de Kangoeroe Klup van Lynx Korfbal. Deze vindt komende zaterdag plaats van 9.30 tot 10.30 uur in de gymzaal van de PCA. Info: www.lynx-korfbal.nl.

Afbeelding