Afbeelding

Succesvol 15-jarig jubileum Zorgdrager

Algemeen

Afgelopen donderdag vierde Zorgdrager op de Schieweg zijn 15-jarig jubileum met een groots opgezette workshop 'Zitten en Positioneren'.

Voor de gelegenheid hadden zich 80 zorgverleners uit de regio, voornamelijk eerstelijns ergotherapeuten, verzameld in de tot vergaderzaal omgebouwde showroom van Zorgdrager.

Zitspecialist
De workshop , gepresenteerd door zitspecialist Mark Smit van ROHO Permobil Nederland spitste zich toe op de praktijk van de 'Noodgedwongen Veelzitter'. Dat zitten niet goed is voor je weet iedereen. Maar het is nu eenmaal zo dat veel mensen veel uren zittend doorbrengen en daarbij in mindere- of meerdere mate fysiek ongemak, pijn en zelfs verwondingen moeten doorstaan.

Comfortabel zitten
Veel ergotherapeuten vinden het best ingewikkeld om over goed, comfortabel zitten in gesprek te zijn. Niet alleen bij potentiële klanten, maar ook bij andere zorgverleners: Met name de bewegingstherapeuten vinden zitten maar slecht voor je. En dat je in plaats van zitten gewoon meer moet bewegen. Zitten wordt door hen graag vergeleken met roken. En voor een deel hebben ze gelijk. Voor je spieren geldt: use them or lose them. Bewegen is goed. Maar velen zitten nu eenmaal een groot deel van de dag. Dat heeft dus effect op je gezondheid. Mark Smit wist zijn gehoor met veel enthousiasme te doen begrijpen dat goed en comfortabel zitten niet lukt met zomaar een zitkussen op zomaar een stoel. 'Bedrijven als Zorgdrager zijn in Nederland op één hand te tellen maar zijn zonder meer relevant. Een echte Zitspecialist heeft geen standaard visie op zitproblemen maar heeft bij iedere cliënt een oplossing op maat.

Stamppotbuffet
Na de workshop werd de showroom voor de gelegenheid in sneltreinvaart omgetoverd tot feestruimte en genoten alle deelnemers van de netwerkborrel met aansluitend een knalfuif, waarvoor zich vele voor het jubileum genodigden aandienden. Koning Winter is nu echt in aantocht dus het uitstekend stamppotbuffet kwam zeer gelegen en vond dan ook gretig aftrek. De Delftse formatie Wayback speelde de sterren van de hemel met hun zeer professionele covers. In zijn dankwoord beloofde eigenaar Steef van der Kruit dat Veelzitters in heel Zuid Holland nog lang vanuit Delft bediend zullen worden door de Zitadviseurs van Zorgdrager. Enthousiast:'Dit waren pas de eerste 15 jaar !'