Biosoof Jan Diek van Mansvelt geeft een voordracht over biologische dynamische landbouw
Biosoof Jan Diek van Mansvelt geeft een voordracht over biologische dynamische landbouw

Avond over bio-dynamische Landbouw

Algemeen

Biosoof Jan Diek van Mansvelt is op woensdag 19 september te gast Op Hodenpijl. Hij geeft een voordracht over biologische dynamische landbouw. Een avond voor moestuinders, landbouwers en mensen die geïnteresseerd zijn in de biologische voeding en de herkomst van voedsel.

Van Mansvelt brengt het begrip biologische landbouw deze avond een stap verder. Want wat is dat nu biologische-dynamische landbouw? In het kort: BD landbouw kijkt als het gaat om het verbouwen van gewassen en het beheren van dieren ook naar de omgang met de bodem, de gewassen, de dieren en het milieu in het landbouwproces. Een stap verder betrekt het ook de plaats van de landbouw in de samenleving en het culturele leven, en hun wederzijdse beïnvloeding. Onder de vele alternatieve' vormen van landbouw, zoals Permacultuur, Organic Agriculture, Ecologische landbouw (EKO) etc. is de BD duidelijk voortrekker. Een bekend voorbeeld, van producten die BD worden geteeld, is het keurmerk Demeter. Op 19 september gaat Jan Diek van Mansvelt hierop in, zeker ook geïnspireerd door jouw vragen.

Na een studie Biologie aan de Universiteit van Amsterdam en de oprichting van het Louis Bolk Instituut, werd Jan Diek van Mansvelt in 1972 gevraagd om Klaas de Boer op te volgen als directeur van de Warmonderhof. In 1980 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar 'Alternatieve Landbouw' van de Stichting van de WUR. Daarin was hij tot 2000 actief. Sindsdien is hij als bestuurder, spreker en schrijver actief in het veld van de BD, maar ook in dat van de toegepaste wetenschapsfilosofie.

Datum: woensdag 19 september. Tijd: 20.00 uur. Prijs: 12 euro. Inclusief maaltijd 32 euro.
Kaarten: www.ophodenpijl.nl.
Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft).