Na de DelftsBlauwRit staan de meest prachtige modellen in vol ornaat te pronken op het marktplein
Na de DelftsBlauwRit staan de meest prachtige modellen in vol ornaat te pronken op het marktplein

Lustrumeditie DelftsBlauwRit: toeren in stijl

Algemeen

DELFT - Zondag 30 september staat de jaarlijkse DelftsBlauwRit op het programma. Een toertocht van auto's en motoren, georganiseerd door de Rotaryclub Delft-Koningsveld. Vijf jaar geleden gestart met de bedoeling om 'goed te doen'. De opbrengst van de lustrumeditie 2018 wordt gebruikt voor het kindvriendelijker aankleden van de operatiekamers van de kinderafdeling van het Reinier de Graaf ziekenhuis.

Door Ruud Stift

Marien van Leeuwen, lid van de Rotaryclub Delft-Koningsveld:
"Elk jaar zetten we een mooie rit uit voor de deelnemende koppels. Dit keer met Haarlem als tussenstation. De lunch wordt gebruikt in het Nederlands Transportmuseum in Nieuw-Vennep. We starten om 09.00 uur bij Herberg Vlietzigt aan het Jaagpad te Rijswijk en we eindigen traditioneel op de markt in Delft. Vanaf 16.00 uur zullen daar alle deelnemende auto's en/of motoren: oldtimers, klassiekers, cabrio's of hedendaagse modellen netjes op rij gestald staan voor het publiek. Altijd leuk om even een kijkje te komen nemen. Er kunnen foto's worden genomen, de eigenaren vertellen graag honderduit over hun bijzondere vervoermiddel én er kan gesponsord worden. Want dat is natuurlijk waar het uiteindelijk allemaal om draait! Hoe dan ook, het wordt een feestelijke dag."

Bijzondere modellen
Op de markt kan de liefhebber zich aan bijzondere modellen vergapen, want er doen prachtige exemplaren mee aan de lustrumrit. Wat te denken van een Citroën C3 uit 1926? Andere beroemde, tot de verbeelding sprekende auto's die deelnemen, zijn: Maserati Spyder, Lamborghini, Ford Mustang, Austin Healey, Porsche Boxster en een Fiat 500.
"Van onze Rotaryclub rijden zo'n tien leden mee. Ik kom opdraven in een Mercedes 230SL uit 1964. We zouden het toejuichen als dit keer ook een paar motorrijders, als het kan met zijspan, zich aanmelden. Het is een toertocht voor vier- drie- of tweewielers, dus hoe meer soorten gemotoriseerd vervoer, hoe leuker! Meestal komen we uit op een totaal aantal van 50 deelnemende koppels, een mooi behapbaar aantal. Genoeg om een mooie colonne te vormen op de Zuid-Hollandse snelweg richting Haarlem. Wilt u niet deelnemen maar wel sponsoren? Dat kan natuurlijk ook. Alle beetjes helpen om zieke kinderen te helpen hun genezingsproces te bevorderen."

Goede doelen
Elk jaar wordt een ander goed doel gesteund. In 2015 was dat het door een aardbeving zwaar getroffen dorp Dandakateri in India. In 2016 werd een school in Armenië van een nieuw dak voorzien met een deel van de opbrengst.
Het Sophia Revalidatiecentrum in Delft ontving in 2017 twee RaceRunners. Met deze speciale driewielers zonder pedalen, maar met borststeun kunnen kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking weer zelfstandig rennen.

Inschrijven
"Voor de lustrumrit kan tot dinsdag 25 september worden ingeschreven. Het inschrijfgeld bedraagt 120 euro voor een auto met twee inzittenden. Elke extra inzittende kost 20 euro. Lunch en een consumptie bij start en finish zijn inbegrepen."
Inschrijven graag via de website www.delftsblauwrit.nl. Voor informatie of vragen over sponsoring, mail: info@delftsblauwrit.nl of telefoon: 06-20409856.