<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De basisschoolleerlingen en hun e-waste (foto: Wecycle)
De basisschoolleerlingen en hun e-waste (foto: Wecycle)

Delftse basisschoolleerlingen gaan kleine apparaten - e-waste - inzamelen

De leerlingen van de basisscholen De Bonte Pael, De Regenboog, Vindingrijk en de Bernadette Mariaschool gaan tot half november afgedankte kleine elektrische apparaten inzamelen.

De inzamelactie heeft een educatief karakter: de scholen ontvangen een speciale krant met puzzels en informatie over recycling van apparaten en lampen. Om het geleerde in de praktijk te brengen, zamelt een school tenminste 75 kleine apparaten in. Iedere deelnemende school ontvangt hiervoor een beloning, te weten een boekenpakket, een karaokeset of een digitale camera. Het Wecycle Certificaat heeft één, twee of drie gouden sterren. Om het maximale aantal van drie gouden sterren te krijgen, moeten ten minste 250 kleine apparaten worden ingezameld.

Jarige Job
Voor elke donerende school doneert Wecycle daarnaast een verjaardagspakket aan stichting Jarige Job. Die zorgt er voor, dat ook kinderen uit minder bedeelde gezinnen hun verjaardag kunnen vieren met cadeautjes en traktaties. De inzamelactie loopt van 3 september tot en met 18 november.

Jong geleerd, oud gedaan
Wecycle organiseert al jaren inzamelacties op basisscholen en met succes. "Kinderen komen al op jonge leeftijd in aanraking met meerdere elektrische apparaten," zegt Jan Vlak, directeur van Wecycle. "Denk aan een telefoon, elektrische tandenborstel, spelcomputer of radio. Maar ook het lampje dat naast hun bed staat, is een apparaat. We willen daarom al vroeg bijbrengen dat deze spullen na afdanking moeten worden ingeleverd voor recycling." Al het e-waste dat Wecycle inzamelt, wordt voor 97 procent nuttig toegepast. Zo krijgen grondstoffen een tweede leven.

Inzameling
Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen, wat e-waste wordt genoemd. In 2017 heeft Wecycle 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>