De kleurrijke Becaks trokken veel bekijks
De kleurrijke Becaks trokken veel bekijks

Tweede editie Pasar Botanica grandioos succes

advertenties

Vorig weekend bezochten ruim 2800 bezoekers de Pasar Botanica, een Indonesisch evenement in de Botanische Tuin. Het aantal bezoekers van vorig jaar, zo'n 1200, werd daarmee ruimschoots overschreden.

Bezoekers konden onder meer genieten van een Indonesische markt met snuisterijen en lekkernijen, rondleidingen, muziek en de tentoonstelling Specerijen. Ook kinderen wisten zich goed te vermaken in de schminkhoek, op het springkussen of met het bouwen met bamboe. Ook de kleurrijke Becaks, Aziatische fietsen waar de passagier voorin zit, trokken veel bekijks. Alle bezoekers gingen bovendien naar huis met een mooie goodiebag van Koningsvogel uit Rijswijk, gevuld met diverse kruiden en een leuk receptenboekje.

"Grandioos", noemt Lenny Hartung – Hoek het succes. "Het liep echt storm, zo leuk! De bezoekers waren enorm enthousiast, en zo ook de standhouders. Iedereen was enthousiast over de tropische sfeer die er hing. We hebben heel veel feedback gekregen van de bezoekers, en meerdere mensen hopen dat de Pasar Botanica volgend jaar weer wordt georganiseerd." Die enthousiastelingen hoeft Lenny gelukkig niet teleur te stellen, want de datum voor de derde editie is intussen al geprikt. "Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019 organiseren we het evenement weer", vertelt ze. "Die belofte kunnen we nu alvast doen."

De Botanische Tuin is aankomend weekend zowel zaterdag als zondag gratis te bezoeken tijdens Open Monumentendag. Zaterdag om 13.30 uur treedt het Koninklijke Politiekapel Haaglanden op, en om 15.30 uur het Koor Happy Heart. Op zondag om 12.30 uur zal de Delftse Big Band Let's Swing hun kunsten vertonen en om 14.00 uur betreedt Oriana van der Sande het podium met haar vertellingen. Kom langs en laat je verrassen!