'The reverend' Al Green.
'The reverend' Al Green.

Twintigste Bluesfestival opent met 'Gospel According to Al Green'

Algemeen

Het 20ste Bluesfestival Delft staat weer op het punt van beginnen. Het festival kent een grandioze opening met een vertoning van de documentaire 'Gospel According to Al Green'. De vertoning op donderdag 15 februari begint om 19.30 uur in Filmhuis Lumen. Het filmhuis vind je aan het Doelenplein 5.

'Gospel According to Al Green' is een fascinerende en sprankelende documentaire over soulzanger Al Green en zijn bijzondere keuze om over te stappen op gospelmuziek. Regisseur Robert Mugge interviewt Green over zijn enerverende carrière en legt een bijzonder optreden voor een publiek van militairen vast.

'The reverend' Green spreekt openlijk over zijn enerverende carrière, tumultueuze liefdesleven en de religieuze ervaring die hem deed overstappen naar gospel.

In de eerste helft van de jaren zeventig was Al Green een succesvolle soul- en popzanger met nummers als 'Let's Stay Together', 'Love and Happiness', 'Tired of Being Alone' en 'Take Me to The River'. Maar naarmate het decennium vorderde, begon Green meer vraagtekens te zetten bij zijn decadente levensstijl. Green, notoir pers-verlegen, is opmerkelijk open over zijn tragische ontmoeting met een afgewezen minnares, die een pan kokende maïspap over hem gooide en daarna zelfmoord pleegde.

Green zegt ook religieus herboren te zijn na een concert in Disneyland (in 1973, in California).

Greens prachtige, verleidelijke stem, zijn gepassioneerde optreden en overweldigende 'stage presence' maken deze documentaire het kijken waard, óók als je geen fan bent van gospel. De kijker mag helemaal zelf beoordelen of het dan nog uitmaakt of hij zingt over de liefde voor een vrouw of zijn liefde voor God.
Meer informatie en ticketverkoop via www.filmhuis-lumen.nl. Kassa telefonisch te bereiken via (015) 214 02 26.