Afbeelding

Ralph Rousseau op de Viola da Gamba bij Op Hodenpijl

Algemeen

SCHIPLUIDEN – Het muziekstuk 'A Meditation' van componist Tobias Hume weerklinkt zondag 11 februari in Op Hodenpijl aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden. De muziek wordt uitgevoerd door Edison-winnaar Ralph Rousseau. In het stuk komen meditatie en klassieke muziek samen. Het is gemaakt voor de Viola da Gamba. Via de modernste technieken van tegenwoordig is men er achter gekomen, dat dit instrument bij uitstek geschikt is om ´de menselijke hersengolven tot rust te wiegen, met als resultaat een staat van rust en meditatie´.

Het is mogelijk om het concert zittend op een stoel mee te maken of op een matje. Neem zelf een matje, deken of kussen mee.

Ralph Rousseau is de bekendste ambassadeur van de viola da gamba in Nederland, maar bovendien natuurkundige. Hij beoefent al 25 jaar dagelijks meditatie en t´ai chi. Tijdens dit concert laat hij al deze aspecten samenkomen, met als resultaat ontspanning en een helder hoofd!
Ralph Rousseau groeide razendsnel uit tot de meest prominente Nederlandse ambassadeur van het zevensnarige instrument. Zijn CD-opnames van bekende componisten als Marais en Bach werden internationaal bejubeld. Zijn CD 'Chansons d'amour' werd bekroond met de Edison Klassiek Publieksprijs. Rousseau treedt momenteel ook op met voormalig presentator Ad Visser met het singer-songwriterprogramma Visser & Rousseau.

Het concert op zondag 11 februari, waarbij meditatie en muziek samenkomen, begint om 12.00 uur. De toegangsprijs is 15 euro (inclusief lunch 27,50 euro).
Kaarten reserveren kan via www.ophodenpijl.nl.
(Op Hodenpijl heeft volop gratis parkeergelegenheid).