Manager Anja van Driel knipt het lint door op één van de gerenoveerde locaties.
Manager Anja van Driel knipt het lint door op één van de gerenoveerde locaties.

GGZ Delfland DOEL heropent 25 gerenoveerde woningen in de binnenstad

Algemeen

DELFT - Na een grondige renovatie heropende GGZ Delfland DOEL afgelopen donderdag de locaties van Begeleid Wonen Plus. Alle vijfentwintig woningen, verspreid door de binnenstad van Delft, zijn volledig gerenoveerd.

Deze woonvorm is bestemd voor de re-integratie van mensen met een psychiatrische achtergrond.
Na de ontvangst in De Kapel aan de Sint Jorisweg werden geïnteresseerden met Delft City Shuttle, een onderdeel van het dagbestedingsprogramma van DOEL, naar de verschillende locaties gebracht om een kijkje te nemen. "Alle woningen zijn weer helemaal fris en van deze tijd", vertelt Lex Rutgers, directeur van GGZ Delfland DOEL. "De bewoners verbleven tijdens de verbouwing op vakantiepark Delftse Hout, het wás dus ook een beetje vakantie."

Begeleid Wonen Plus
Begeleid Wonen Plus is een woonvorm met intensieve begeleiding, die mensen de mogelijkheid biedt om binnen twee jaar weer zelfstandig te gaan wonen en werken. De woningen zijn bestemd voor mensen die uit behandeling komen of anderszins ondersteuning nodig hebben om hun maatschappelijke leven weer op te bouwen. Daarnaast vormen de korte lijnen met de behandelaren van GGZ Delfland een vangnet, de kans op terugval is daardoor een stuk kleiner.

'Ideale oplossing'
Rutgers is enthousiast over het traject: "Deze tussenvorm is een ideale oplossing om mensen weer vertrouwd te maken met heel basale facetten van zelfstandigheid zoals het voeren van een huishouding. We boeken hier met een kwetsbare doelgroep in een korte tijd fantastische resultaten."

GGZ Delfland DOEL
GGZ Delfland DOEL is een organisatie die mensen met een psychiatrische achtergrond en andere sociaal kwetsbare groepen helpt een plek te vinden in de samenleving door middel van activering. Met een gericht steuntje in de rug wordt de stap naar actieve deelname aan de maatschappij een stuk gemakkelijker.