Afbeelding

Korte berichten... zondag 26 juli

Algemeen

Alle korte berichten uit de Delft op Zondag van 26 juli.

Gilde Delft zoekt Defibrilla-apparaten
DELFT - Het Gilde Delft doet een oproep aan alle instanties, bedrijven en personen in de Gemeente Delft die over een zogenoemd Automatische Externe Defibrillatie-apparaat beschikken om zich bij het Gilde Delft bekend te willen maken. De aanleiding tot dit initiatief is de deelname van een groep leden van het Gilde Delft aan een cursus ‘Basale Reanimatie & Automatische Externe Defibrillatie’, die eind juni van dit jaar door alle deelnemers met succes is afgesloten. Aan alle cursisten werd op 22 juni j.l. het Diploma Reanimatie en het Certificaat AED-hulpverlener uitgereikt. Tijdens de cursus, die werd geleid door een vakteam van de Nederlandse Reanimatie Raad en de Nederlandse Hartstichting, werd duidelijk dat er in Delft weliswaar een aantal AED-apparaten beschikbaar is, maar dat niet bekend is op welke adressen die zich bevinden. Coördinatiepunt voor het melden van AED-apparaten is Gildelid en stadsgids Huub Langeweg, bereikbaar onder telefoonnummer 015 - 214 40 88 of 06 – 26 21 82 35. Emailen kan ook: huub.marianne@casema.nl.


Delftse kerk is eerste Fairtrade Kerk
DELFT - De Delftse protestantse wijkgemeente Vierhoven heeft vorige week zondag als eerste in Nederland de titel Fairtrade Kerk uitgereikt. De kerk heeft aangetoond dat zij zelf fairtrade-producten gebruikt, dit gebruik promoot naar haar achterban en acties organiseert om onder de lokale gemeenschap het bewustzijn van fairtrade te vergroten. De titel Fairtrade Kerk is een initiatief van de Fairtrade Gemeente campagne.


Daling aanwas ondernemingen in gebied KvK Den Haag
REGIO - De regionale economie in het gebied van Kamer van Koophandel Den Haag ontwikkelt zich nog niet positief. Dat blijkt uit de Ondernemerschapsmonitor die Haagse Kamer van Koophandel elk kwartaal uitbrengt. In het tweede kwartaal van dit jaar zijn ruim 3500 nieuwe bedrijven opgericht, bestaande uit dochterondernemingen, nevenvestigingen en nieuwe ondernemingen. In deze periode werden circa 1800 bedrijven opgeheven, waardoor het saldo positief is. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2008 valt echter een daling met 20 procent van de aanwas te constateren, veroorzaakt door een stijging van het aantal opheffingen.


Zilver en brons bij Internationale Wiskunde Olympiade
Bremen – Het Nederlandse team van zes scholieren heeft op de Internationale Wiskunde Olympiade een zilveren en een bronzen medaille behaald. Daarnaast werden twee eervolle vermeldingen in de wacht gesleept. Eén daarvan ging naar de 16-jarige Delftenaar David Kok, die in totaal 11 punten scoorde. Nederland is met 79 punten 47ste geworden in het officieuze landenklassement. De vijftigste Internationale Wiskunde Olympiade is van 13 tot en met 22 juli j.l. gehouden in het Duitse Bremen.


Vidomes sloopt Telderslaan en H. Casimirstraat in Delft
DELFT - Woningcorporatie Vidomes heeft vorige week de bewoners van de Professor Telderslaan 5 tot en met 99 en van de H. Casimirstraat in Delft laten weten dat hun woningen definitief worden gesloopt. Het voorgenomen sloopbesluit uit 2006 is hiermee herbevestigd. Voor de meeste bewoners was het sloopbesluit geen verrassing, ook al vinden sommigen het jammer, omdat ze er naar hun zin wonen. Er is echter ook begrip voor het feit dat renoveren te duur is en slechts een tijdelijke en onvolledige oplossing zou zijn. De bewonerscommissie is al in een eerder stadium door Vidomes over de sloop geïnformeerd. Het gaat om in totaal 66 portiekwoningen in de Professorenbuurt in de Wippolder. De uitverhuizing van bewoners begint in de eerste helft van 2010. De sloop van de 66 woningen staat gepland voor medio 2011, de start van de bouw in de tweede helft van 2011. Dat is volgens een voorlopige planning die sterk afhangt van het verloop van de diverse procedures.


‘EduCheque in Delft succesvol’
DELFT - Het eerste jaar dat Delft werkt met de EduCheque is volgens een evaluatie van het Werkplein EduCheque-project succesvol verlopen. Met de EduCheque kunnen mensen met een opstapbaan voor een bedrag van 1000 euro zelf opleidingen en/of cursussen inkopen. Wethouder Bolten reikte op 9 oktober 2008 de eerste EduCheque uit. Inmiddels kregen 94 mensen met een opstapbaan van de Gemeente Delft een EduCheque Jaarkaart. Doel is om mensen via opleidingen en cursussen een betere positie te geven op de arbeidsmarkt. Ze kunnen de EduCheque ook gebruiken om zichzelf maatschappelijk beter te ontwikkelen en hun netwerk te vergroten.


Bedrijventerrein Harnaschpolder
MIDDEN-DELFLAND - Het College van B en W van Midden-Delfland maakte deze week bekend dat een herziening van het Beeldkwaliteitsplan voor het bedrijventerrein Harnaschpolder Midden-Delfland in voorbereiding is. Het plan geeft in architectonische zin sturing aan de invulling van het bedrijventerrein. Dit plan vormt een aanvulling op de Welstandsnota en zal worden gebruikt als leidraad en toetsingskader voor bouwplannen op het bedrijventerrein en de inrichting van het openbare gebied. Het ontwerp-Beeldkwaliteitsplan ligt met ingang van 27 juli a.s. zes weken lang tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het Gemeentehuis aan de Keenenburgweg 55 in Schipluiden. Het document is ook digitaal te raadplegen via de website op www.middendelfland.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12