Een gerecht uit de keuken van Op Hodenpijl.
Een gerecht uit de keuken van Op Hodenpijl.

Winters dineren Op Hodenpijl

Algemeen

SCHIPLUIDEN – Landgoed Op Hodenpijl ligt midden in de groene polders van Midden-Delfland, vlakbij Delft. Op het landgoed aan de Rijksstraatweg 20-22 komen gezond en lekker eten, natuur, kunst, cultuur, gezondheid en welzijn bij elkaar. Het landgoed is een geliefde locatie voor diner, lunch en koffie. In de Pastorie, het voormalige woongedeelte van de pastoor van deze in 1840 gebouwde kerk, vind je de dinerruimte. Deze sfeervolle eetkamer wordt van december tot en met maart gebruikt. Afgelopen december is de dinerkamer voor het eerst in gebruik genomen. Op Hodenpijl serveert hier een drie-, vier- of vijfgangen menu vanaf 29 euro. "Het belangrijkste is, dat wij voor de gerechten bijna uitsluitend gebruik maken van eigen producten", zegt chef-kok Michael van Belle. "De groenten hebben we zelf gekweekt in onze moestuin en het vlees is afkomstig uit eigen stal. Andere ingrediënten bekomen we uit de kas bij ons andere restaurant Indigo even verderop in het dorp en bij lokale ondernemers. Sinds december serveren we ook duurzame Noordzee of Waddenzee vis." De werkwijze van Van Belle is dat groenten in de gerechten het uitgangspunt vormen. "Van puur vegetarische gerechten hoeft geen sprake te zijn, de basis is altijd een groentegerecht. Het is leuk om daarmee te variëren en vervolgens de juiste vleessoort erbij te kiezen", zegt hij. "En dan juist de delen van een dier die je bijvoorbeeld niet in de supermarkt tegen komt: een rib-eye, de vang en de bavet. Het buikspek van het varken, daar komen de mensen echt voor terug. Zo lekker vinden ze het." De voormalige Kerk is regelmatig het decor voor muzikale optredens of lezingen. Recent waren onder anderen Arthur Japin, Ellen ten Damme en Jan Vayne hier te gast. In de Kerk is er iedere maand voor een andere kunstenaar gelegenheid om eigen werk te exposeren. Een bezoek aan het landgoed is zeker de moeite waard. Niet alleen als tussenstop tijdens een fietstocht, maar ook voor een diner, bierproeverij of het bijwonen van een voorstelling.
Telefoon: (015) 380 18 40. Internet: www.ophodenpijl.nl.