De 130 koorleden van de Westlandse koorvereniging zullen weer voor indrukwekkend zangpartijen zorgen. (foto: archief)
De 130 koorleden van de Westlandse koorvereniging zullen weer voor indrukwekkend zangpartijen zorgen. (foto: archief)

Eerste voorstelling Kerstconcert vrijwel uitverkocht, gelukkig zijn er twee

Algemeen

DELFT - De eerste kerstliedjes klinken al op de radio, het kwik daalt steeds verder richting nul en velen hebben de Kerstversiering al voor de ramen. Kerst komt eraan, maar niet voordat we tijdens Kerstconcert in Delft al helemaal in kerstsferen zijn gekomen.

Het lijkt misschien nog ver weg, maar over minder dan drie weken kan in de Oude Kerk weer worden genoten van Kerstconcert in Delft. Vrijdag 16 december zijn dan twee voorstellingen, om 18.00 uur en 20.30 uur. De voorstelling van 20.30 uur is al zo goed als uitverkocht. Leest u dit en wilt u hierbij zijn? Ga dan snel naar www.kerstconcertindelft.nl en bestel hier uw kaarten. Mits nog beschikbaar, zijn ze vanaf maandagmorgen ook verkrijgbaar op het kantoor van RODI Media zh aan de Energieweg 3 in Delft.
Vist u voor deze voorstelling achter het net? Niet getreurd. Voor de net zo mooie voorstelling van 18.00 uur zijn nog eerste en tweederangs kaarten verkrijgbaar. Met precies dezelfde artiesten die dezelfde prachtige kerstliederen brengen, op een even zo fantastische locatie: De Oude Kerk.

Meerdere toppers
Twijfelt u nog om een kaartje te kopen? Niet doen. Komende editie komen tijdens Kerstconcerten in Delft namelijk meerdere toppers in actie. Muziek wordt verzorgd door beroepsmuzikanten en een 130 koppig groot koor van de Westlandse koorvereniging Musica. Ook Petra Berger zal weer laten horen hoe mooi haar stem is. Zij zal onder meer het prachtige nummer Amazing Grace zingen. Tijdens het nummer komen de doedelzakspelers de kerk in wandelen. Berger nog veel meer geweldige kerstliederen brengen. Daarnaast komen de twee aanstormende talenten Wendy Krikken en Jasper Leever dit jaar naar Delft. Wendy deed op 18-jarige leeftijd al mee aan Kerstconcert in Delft, maar is inmiddels cum laude geslaagd op het conservatorium. Dat laatste is ook Jasper Leever (24) gelukt. "Die man heeft een geweldige stem. Hij gaat samen met de mannen van het koor onder meer Il Santo Nome van Verdi uitvoeren. Dat wordt zó indrukwekkend", kon muzikaal leider Gerard Breas onlangs al verklappen.
De tenor Jorge Castro komt overgevlogen vanuit Paraguay. Hij zal meerdere mooie nummers zingen, zoals Nessuan Dorma van Puccini, waar Pavarotti bekend mee is geworden. Bovendien zal Castro met Petra Berger enkele duetten zingen, zoals het nummer Libiamo van Verdi. "Dat gaat weer een groot feest worden", verwacht Breas.

Prachtig pianospel
Jan Vayne zal het concert weer verfraaien met prachtig pianospel. Vayne zal de nummers begeleiden, maar ook weer laten horen hoe fantastisch het is als je ter plekke kerstmuziek improviseert op een piano. Vayne kijkt alweer uit naar Kerstconcert in Delft. "Ik werk er altijd met veel plezier aan mee", zegt Vayne. Hij vindt het bijzonder dat Kerstconcert in Delft laagdrempelig en toegankelijk, maar toch heel professioneel is. "Verder is december natuurlijk de mooiste en fijnste tijd van het jaar", zegt Vayne. "Thuis heb ik in november vaak al kerstmuziek op staan."