De kindervoorstelling 'Buurman in de bieb' is zondag 9 oktober te zien.
De kindervoorstelling 'Buurman in de bieb' is zondag 9 oktober te zien.

Alle boekenwurmen naar het Vesteplein

Algemeen

Van woensdag 5 tot en met zondag 16 oktober is het kinderboekenfeest in heel Nederland met de Nationale Kinderboekenweek 2016. Speciaal hiervoor heeft Theater de Veste de super leuke kindervoorstelling: 'Buurman in de bieb' op het programma staan op zondag 9 oktober, voor iedereen vanaf 6 jaar.

'Buurman in de bieb' is de derde slapstick-acrobatische-dansvoorstelling in een reeks 'Buurman-voorstellingen' van Plan D-. Net zoals eerdere voorstellingen, waaronder het succesvolle 'Buurman in de winter', staat ook deze voorstelling bol van alledaagse handelingen die uitmonden in een prettige chaos.
Dit keer brengt het theaterduo al lezend en dansend een wereld vol verhalen tot leven. Ze verdwalen in de jungle, treden op als balletdanser en trompettist, worden blind, genezen weer en belanden in het Wilde Westen. Als vanouds gaat er weer van alles mis, maar de buurmannen lossen het op slapstick-achtige wijze weer prachtig op.

Enthousiast
De redactie van de Theaterkrant was enthousiast en schreef: 'De voorstelling is van begin tot eind verrassend en de vlotte licht-absurdistische danskunsten van het tweetal zijn volledig geïntegreerd met het boekendecor.' In deze muzikale dansvoorstelling brengen de buurmannen een ode aan het boek, aan verhalen en de verbeeldingskracht.

Kaarten verkrijgbaar bij het theater
Kaarten zijn al verkrijgbaar bij de kassa van Theater de Veste. Deze is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 15.00 uur tot 17.30 uur, plus een uur voor aanvang van de voorstelling.
Op zondag 9 oktober begint de voorstelling 'Buurman in de bieb' van Plan D- om 14.30 uur en duurt ongeveer een uurtje. Zie voor meer informatie de theaterwebsite: www.theaterdeveste.nl