Acrobaten tarten de zwaartekracht op deze ronddraaiende stellage.
Acrobaten tarten de zwaartekracht op deze ronddraaiende stellage.

Circus Louis Knie komt voor de eerste keer naar Delft

cultuur

DELFT - Het Oostenrijkse Circus Louis Knie maakt in 2016 een tournee door Nederland. Van 28 september tot en met 2 oktober is de show te zien op evenemententerrein Lijm en Cultuur aan de Rotterdamseweg. Uitsluitend internationaal bekroonde acts treden op tijdens de twee uur durende familievoorstelling. Onder meer vliegende motoren, acrobatiek op een rad des doods en messenwerpers zorgen voor sensatie. "Het programma is speciaal voor Nederland samengesteld", zegt circusdirecteur Louis Knie. "Spektakel staat centraal."

Circus Louis Knie is het enige grote circus dat in 2016 in Nederland op reis is. Speciaal voor deze tournee wordt een groots internationaal programma gebracht dat spectaculair is van de eerste tot en met de laatste minuut. Uit Zuid-Amerika komen acrobaten die op het rad des doods voor sensatie zorgen, een roterende stellage waarop grote sprongen gemaakt worden. "Deze act heeft het karakter van een thriller. De stunts zijn ongeëvenaard", aldus Knie. De Skyfighters vormen echter het onbetwiste hoogtepunt van de voorstelling. "Op crossmotoren vliegen deze coureurs door het luchtruim van Circus Louis Knie. Een act die uniek in zijn soort is en waarnaar het publiek telkens weer met ingehouden adem kijkt." Nooit eerder was een dergelijke act bij een in Nederland reizend circus te zien. "De Skyfighters vormen het bewijs dat het circus zichzelf steeds blijft vernieuwen. Ik ben er trots op om deze act tijdens de tournee te kunnen laten zien." Verder ziet het publiek onder meer vrijheidsdressuren met paarden en koeien, messenwerpers, clowns, illusies en nog veel meer. Circus Louis Knie is één van de laatste grote circussen in Europa.
Aanvangstijden: woensdag 28 september en zaterdag 1 oktober 15.00 uur en 19.00 uur; donderdag 29 september geen voorstellingen; vrijdag 30 september 16.00 uur en 19.00 uur; en zondag 2 oktober 11.00 uur en 14.00 uur. Kijk voor meer informatie en tickets op www.louisknie.nl. Telefonisch reserveren kan via de reserveerlijn van de Nationale Theaterkassa: 0900 9203 (45 cent per minuut). Vraag naar Circus Louis Knie en bestel vervolgens tickets voor de voorstelling van uw keuze.

Gratis kaarten
Delft op Zondag geeft 15 x 4 gratis kaarten weg. Mail alleen uw gegevens naar leo@delftopzondag.nl. De gelukkigen ontvangen tijdig per mail bericht!