Sportraad nieuwtjes

sport

Het Sportraadbestuur heeft geprobeerd om met een daartoe geselecteerd evenementenbureau in Delft een mooie invulling te geven aan de Nationale Sportweek, die dit jaar gepland staat vanaf 17 september. De ontwikkelde plannen voor met name een centraal evenement in Delft gedurende die week waren echter helaas organisatorisch en financieel niet haalbaar, zodat er in 2016 geen Delftse invulling van dit evenement plaatsvindt. In overleg met de sportclubs probeert de Sportraad het in 2017 nogmaals.

Op maandagavond 19 september zal er een bijeenkomst plaatsvinden over een stringenter alcoholbeleid in de sportsector, waarbij de sportclubs verantwoordelijk zijn voor het handhaven van de al langer bestaande regels. Sportwethouder Raimond de Prez en Nico van der Lely, kinderarts en oprichter van de alcoholpoli's, zullen een inleiding houden. De locatie is de kantine van Vitesse Delft. Niet alleen bestuurders, maar ook jeugdtrainers en barvrijwilligers zijn zeer welkom.

Op zaterdagmiddag 8 oktober worden in zwembad Kerkpolder de jaarlijkse schoolzwemwedstrijden gehouden, georganiseerd door de Sectie Zwemmen van de Sportraad. Alle basisscholen in Delft, Den Hoorn, Schipluiden en Emerald worden hiervoor uitgenodigd. De deelnemers moeten minimaal in het bezit zijn van diploma A. Mail voor informatie naar fpm.mokveld@hccnet.nl