Jeroen Heemskerk van MKB Delft, Tom de Weerdt van SCMD, Marco Hofland van Rabobank, Marja Keizer van Ondernemersfonds Delft en Joris Kleinveld van VNO/NCW Delft. Ondertekening Delft Verbindt (v.l.n.r.). (foto: Marco De Swart)
Jeroen Heemskerk van MKB Delft, Tom de Weerdt van SCMD, Marco Hofland van Rabobank, Marja Keizer van Ondernemersfonds Delft en Joris Kleinveld van VNO/NCW Delft. Ondertekening Delft Verbindt (v.l.n.r.). (foto: Marco De Swart)

Netwerkevents voor Delftse ondernemers bundelen de krachten

Algemeen

DELFT – Delft kent al jaren verschillende netwerkevents voor ondernemers. De drie grootste bundelen vanaf 1 januari 2017 de krachten.

Maandagmiddag, voorafgaand aan De Kracht Van Delft, tekenden vertegenwoordigers hiervoor de contracten. MKB Delft, VNO/NCW Delft, Rabobank Zuid-Holland Midden, Stichting Centrum Management Delft (SCMD) en het Ondernemersfonds Delft spreken hierin af voortaan meer samen te werken bij het organiseren van de drie jaarlijkse ondernemersevenementen. Dit zijn Boerenkool met Bubbels in januari, de Parel van de Randstad-barbecue in de zomer en De Kracht van Delft in het najaar. Vanaf komend kalenderjaar worden die georganiseerd met een jaarlijks thema, zodat een rode draad ontstaat. Komend jaar is dat thema 'Delft verbindt'. "Heel gaaf dat Delft nog meer gaat samenwerken", zegt centrummanager Tom de Weerdt van SCMD. "Dit gaat de stad nog meer samenhang brengen en de samenwerking zal nog beter worden."

Ook Joris Kleinveld, voorzitter van VNO/NCW, is blij met dit unieke samenwerkingsverband. "We hebben alle drie dezelfde doelgroep", zegt Kleinveld. "Door de krachten te bundelen en ondernemersevenementen volgens één thema te organiseren, kan het alleen maar professioneler worden." Marco Hofland, directievoorzitter van Rabobank Zuid-Holland Midden, geeft aan dat alle evenementen hun eigen tradities blijven behouden. "Wat die netwerkevents uniek maakt, zoals de ondernemersverkiezing rond De Kracht van Delft, blijft hetzelfde. Maar samen sta je natuurlijk altijd sterker", voegt hij eraan toe.

MKB Delft-voorzitter Jeroen Heemskerk klinkt instemmend. "Waar je vroeger in Delft nog weleens een wildgroei aan clubjes en verenigingen zag, zie je nu dat ze steeds meer de krachten bundelen. En dat is positief voor Delft."

Marja Keizer van het Ondernemersfonds Delft geeft aan dat je met samenwerking vaak een hoger doel kunt bereiken. "Fijn dat nu ook deze drie netwerkbijeenkomsten met elkaar verbonden worden, zodat herkenning ontstaat in thema en uitstraling."