Excelsior en SolarBox zijn recent een samenwerking aangegaan.
Excelsior en SolarBox zijn recent een samenwerking aangegaan.

Excelsior gaat voor groen

Algemeen

Korfbalvereniging Excelsior is onlangs een contract aangegaan met de firma SolarBox voor het leveren van groene energie. Het grote dak van het (bijna) altijd in de zon liggende clubhuis van Excelsior is uitermate geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen.

Naar verwachting wekken de zonnepanelen voldoende energie op om ruim vijftig procent van het huidige verbruik van Excelsior te compenseren. Naast het plaatsen van de zonnepanelen probeert Excelsior ook het verbruik van energie terug te dringen. Denk hierbij aan het plaatsen van automatische lichtschakelaars en energiezuinige koelkasten.

Voorzitter Leen van den Hooff is enthousiast over de ontwikkelingen bij zijn club: "Als vereniging willen wij altijd vooroplopen in ontwikkelingen", zegt hij. "Zo zijn wij een van de eerste verenigingen die zonnepanelen gaat plaatsen. Naast het feit dat dit bijdraagt aan een steeds meer klimaat neutrale samenleving, gaat dit ons op termijn ook een hoop energiekosten besparen."

Ook Paul van der Ven van SolarBox geeft aan dat Excelsior hier trots op mag zijn: "Wij krijgen regelmatig aanvragen van sportverenigingen, maar deze durven vaak de stap nog niet te nemen", weet Van der Ven. "Excelsior toonde vanaf het eerste gesprek aan vooruitstrevend te zijn. Daar mogen zij trots op zijn, daarom verbinden wij ons ook graag aan Excelsior. Wij zullen de komende drie jaar Excelsior sponsoren."