Projectdirecteur Anton Schalken van AM en Nannette en Robin Verschoor (v.l.n.r.) tekenen de contracten.
Projectdirecteur Anton Schalken van AM en Nannette en Robin Verschoor (v.l.n.r.) tekenen de contracten.

Schaatsbaan Delft verruilt Beestenmarkt voor Schoemaker Plantage

Algemeen

Schaatsbaan Delft heeft een nieuwe hoofdsponsor en een nieuwe locatie: de Schoemaker Plantage. Het contract is door beide partijen getekend.

Komende maand moet duidelijk worden of het evenement financieel haalbaar is.

Schaatsbaan organisator Nota Bene is blij met deze positieve ontwikkelingen en de nieuwe locatie, de Schoemaker Plantage, gelegen achter de vroegere TNO-gebouwen aan de Schoemakerstraat. "Deze plek geeft zoveel nieuwe mogelijkheden", zegt Nannette Verschoor van Nota Bene. "We hebben hier de ruimte voor allerlei ideeën die we al jaren hadden. Denk bijvoorbeeld aan een ijsglijbaan, een speciale kinderkrabbelbaan en een apart gedeelte voor ijssporten zoals curling, broombal en eisstockschiessen. En we gaan het schaatsgedeelte overkappen, zodat er ook bij slecht weer geschaatst kan worden. Een ander voordeel is dat bezoekers straks ongeveer naast de schaatsbaan kunnen parkeren." Bij zoveel meer dan een schaatsbaan hoort ook een nieuwe naam: Winters Delft.

AM, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Schoemaker Plantage, wil van dit gebied een nieuwe, aantrekkelijke hotspot maken. "De komende jaren verrijst hier een compleet nieuwe woonbuurt", vertelt projectdirecteur Anton Schalken. "Nu al zitten er een aantal leuke, hippe bedrijven in de Schoemakersloods. We willen hier een verrassende plek van maken. Een winters evenement waar mensen kunnen schaatsen past in dat plaatje."

De komende weken moet duidelijk worden of Winters Delft financieel haalbaar is. "Dit is een mooie eerste stap, maar we zijn er nog niet", weet Verschoor. "We hebben diverse bedrijven en organisaties uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Met een beetje hulp van iedereen moet het lukken om Winters Delft ook daadwerkelijk uit te voeren. Hoe fantastisch zou dat zijn – goed voor de ondernemers, goed voor de stad en de bewoners, en natuurlijk voor alle kinderen in Delft en omstreken."

Meer weten? Check dan www.wintersdelft.nl.