Geïnteresseerden kunnen tijdens de Week van Ons Water helpen met het inspecteren van dijken.
Geïnteresseerden kunnen tijdens de Week van Ons Water helpen met het inspecteren van dijken.

Duik met Delfland in de Week van Ons Water

Algemeen

DELFT - Nederland is goed beschermd tegen water, maar door de klimaatverandering zijn we kwetsbaarder dan we denken. Tijdens de landelijke Week van Ons Water - van 12 tot 19 oktober - zijn er in het hele land activiteiten om ons water beter te leren kennen.

Water is overal in ons land. Miljoenen mensen leven en werken onder zeeniveau. We vinden dat volstrekt normaal, maar we hebben vaak geen idee wat we moeten doen als het een keer misgaat. Bijvoorbeeld als een dijk doorbreekt of als ons huis onder water staat door hevige regenval en overstromende riolen.
De Week van Ons Water gaat over hoe veilig we zijn achter onze duinen en dijken, en over de wateroverlast in de straten als gevolg van hoosbuien. Elke dag werken waterschappen en verschillende overheden samen hard aan maatregelen en projecten om bewoners te beschermen en eventuele wateroverlast te beperken. Ook wordt bewoners gevraagd zelf rekening te houden met calamiteiten. Dus om voorbereid te zijn als ons water stijgt.

Delfland
Bij het Hoogheemraadschap van Delfland kan iedereen tijdens de Week van Ons Water deelnemen aan vier verschillende activiteiten. Zo wordt een wandeling door Delft georganiseerd, waarbij deelnemers horen hoe de binnenstad is beschermd tegen wateroverlast. Liever een dijk inspecteren? Dat kan. Of meer de natuur in? Ga dan wandelen met geiten in de duinen en leer hoe deze dieren meehelpen onze kust te beschermen. Of Kijk op de Dijk en ervaar wat er allemaal komt kijken bij een dijkverbetering.
Kijk voor alle informatie, tijden en locaties van de activiteiten van Delfland op facebook.com/hhdelfland/events.
Kijk voor een overzicht van de andere activiteiten in het land op de website www.weekvanonswater.nl.