De betrokken partijen zijn blij met het convenant.
De betrokken partijen zijn blij met het convenant.

Dansschool Wesseling naar Buitenwatersloot

Algemeen

DELFT – Buurtbewoners hebben dinsdag een convenant opgesteld met Dansschool Wesseling en de Gemeente Delft. De verhuizing naar de Buitenwatersloot kan doorgaan. Bart en Jasscha Wesseling zijn dolgelukkig. "Wij zijn blij met het initiatief van de buurt en heel blij dat we er op deze manier met de toekomstige buren zijn uitgekomen. We willen graag een goede buur zijn", reageert Jascha Wesseling. Het is de bedoeling dat de dansschool in het voorjaar van 2017 zijn deuren opent aan de Buitenwatersloot.

Ondanks dat buurtbewoners nog veel zorgen hebben over de komst van dansschool Wesseling naar de Buitenwatersloot in Delft, hebben zij het initiatief genomen om met de familie Wesseling in gesprek te gaan. Het convenant, dat door de bewoners ook is besproken met wethouder Ferrie Förster, wordt aan de al verleende omgevingsvergunning toegevoegd. 

"We wilden proberen of we door het maken van afspraken tot elkaar konden komen. Ook wilden we dat de gemeente achter deze afspraken zou gaan staan, en dat is gelukt", aldus Pascal van Putten van buurtcommissie Westlandhof Delft. "Dat neemt niet weg dat we nog altijd zorgen hebben over hoe het zal gaan in de toekomst. Daarom hebben we onder meer afgesproken dat we regelmatig met elkaar om tafel gaan om te bespreken hoe alles gaat. Sowieso moet nog blijken of na de verbouwing van het voormalig pand van Naaktgeboren de geluidsniveaus inderdaad onder het maximum blijven zoals nu wordt verondersteld in het geluidsonderzoek. We hebben in elk geval de zekerheid dat mocht dat niet zo zijn er maatregelen worden genomen, hetgeen ook geborgd is in de vergunning. De dansschool mag niet beginnen voordat dit in orde is." 

De gemeente is blij dat de zaak nu eindelijk is opgelost. Wethouder Ferrie Förster: "Het college is blij dat Dansschool Wesseling eindelijk een nieuwe plek heeft gevonden in Delft. Ik heb waardering voor de buurtbewoners die het initiatief hebben genomen om met goede afspraken elkaar te vinden en te bouwen aan een goede relatie met de nieuwe buur, Dansschool Wesseling. Door de constructieve houding van alle partijen tijdens de overleggen ligt er nu een convenant waar iedereen achter staat. Door mee te tekenen benadrukt het college ook dat het belangrijk is dat buren goed met elkaar blijven praten en rekening houden met elkaar. Het college hoopt dat de dansschool en de buurtbewoners in harmonie met elkaar zullen leven."

Bart en Jascha Wesseling willen het wel van de daken schreeuwen: "Eindelijk is het gelukt". Het echtpaar Wesseling heeft lange tijd in onzekerheid verkeerd waar zij zich zouden kunnen vestigen. "Maar nu gaan we dan verhuizen naar de Buitenwatersloot. Het is ons gelukt om ondanks alle tegenslagen onze dansschool draaiende te houden en leerlingen aan ons te binden", aldus Bart Wesseling. "Wij zijn blij met het initiatief van de buurt. En we zijn heel blij dat we er op deze manier met de toekomstige buren zijn uitgekomen. We willen graag een goede buur zijn en dan is praten met elkaar erg belangrijk", vertelt Jascha Wesseling.