René de Graaff na zijn doelpunt tegen Brielle.
René de Graaff na zijn doelpunt tegen Brielle.

Speler in beeld

advertenties

Naam: René de Graaff
Leeftijd: 25
Club: Vitesse Delft
Positie: rechts- of linksbuiten

-Jullie hadden een moeizame start, de laatste wedstrijd ging ook verloren…
"We hebben meteen een aantal zware tegenstanders gehad. De uitwedstrijd tegen 's-Gravenzande ging ook met 2-1 verloren. Dat was niet helemaal terecht, want we hebben goede kansen gecreëerd. Een bal op de paal, een onterecht afgekeurd doelpunt… het zat niet mee."

-Hoe was het verloop van de wedstrijd?
"De tegenstander scoorde uit de eerste de beste kans 1-0. In de tweede helft stond het zo rond de zestigste minuut 2-0. Helemaal op het eind, in de laatste minuut van de officiële speeltijd, wist ik nog de tegentreffer te maken."

-Jullie zijn niet overklast…
"Nee, onze kansen gingen er net niet in. Hun kansen net wel. Maar qua veldspel waren we gewoon gelijkwaardig. De tegenstander was net iets gelukkiger in de afwerking."

-Was je tevreden over je eigen spel?
"In de tweede helft had ik wat meer goede acties dan in de eerste. En ik maakte natuurlijk die mooie goal. Een bal die doorschoot na een duel tussen onze spits en hun laatste man. Daarachter dook ik op aan de linkerkant. Ik nam hem in één keer vanaf 12 meter en hij ging half hoog het doel in. We hebben natuurlijk meteen de bal uit het net gevist. Druk er op zetten. De bal is er nog een aantal keer gevaarlijk in gepompt in die extra minuten."
-Hoe ziet jullie spelersgroep er uit?
"De vaste kern van Vitesse Delft staat, de basis is er. Wel zijn er zo'n vijf nieuwe spelers bij gekomen. Ik bijvoorbeeld, maar ook Javon Blijd. En een jongen van Excelsior A1. We moeten nog lekker op elkaar in gespeeld raken, maar dat gaat steeds beter."

-Volg je het Delft op Zondag Voetbalklassement? "Jazeker..."